EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Duitse toiletservice Sanifair geopend in spoortunnel Zwolle

Zwolle – Vandaag is in de spoortunnel een nieuwe toiletservice geopend. De firma Sanifair gaat de toiletblokken in de stationstunnel exploiteren. Ze zitten aan de kant van de AHtoGo.

Deze firma is bekend van de toiletten in de Raststätten aan de Duitse Autobahn. Gratis zijn de toiletten niet. Via de toegangspoortjes kan men naar binnen, mist er betaald wordt. Wie klaar is kan het toegangskaartje inleveren bij een kiosk voor korting op koffie of een ander drankje.

Sanifair concept

Vanaf december 2015 worden de 22 toiletgroepen op 21 stations, waaronder station Zwolle, geëxploiteerd volgens het SANIFAIR concept. Hiervoor is NS Stations mede namens ProRail voor een periode van 10 jaar een overeenkomst aangegaan.

Barend Kuenen, Directeur Retail & Services NS Stations “Voor onze reizigers is het meest belangrijk dat een toilet schoon is en een aangename sfeer uitstraalt. Een herkenbaar en uniforme uitstraling, zodat reizigers weten welke kwaliteit ze kunnen verwachten, helpt daarbij.

Met SANIFAIR willen NS Stations en ProRail het kwaliteitsniveau van de bemenste toiletten op stations verhogen. Beide organisaties zijn verantwoordelijk voor de toiletten op de stations.

Gerelateerde artikelen

Back to top button