Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Duif brengt twee keer bezoek aan winkel in Zwolle, Dierenambulance weet het dier te bevrijden

Zwolle – De duif bracht niet een keer, maar twee keer een bezoek aan een vestiging van Xenos in Zwolle. De eerste keer lukte het de medewerkers van de winkel zelf om de duif naar buiten te werken, de tweede keer was het een ander verhaal. De dierenambulance schoot vorige week dinsdag te hulp om het beestje te bevrijden.

”Vorige week dinsdag kreeg onze centralist een melding over een duif die voor de tweede keer de Xenos in Zwolle was binnen gevlogen. De eerste keer is het de medewerkers van de Xenos zelf gelukt om de duif te vangen en uit de winkel te zetten. De tweede keer was iets lastiger. De duif zat achter een stelling maar kon er niet zelfstandig uit komen”, aldus een woordvoerder van de Dierenambulance.

Bijkomen in opvang

Een vrijwilliger kon ook moeilijk bij de duif komen, omdat de stelling vol stond met glaswerk. Deze stelling is leeggehaald door de winkelmedewerkers. Vervolgens wat het een kwestie van het gaas doorknippen, zodat de duif gepakt kon worden: ”Gelukkig ging dat makkelijk en was de duif snel bevrijd. De duif is meegenomen om even bijkomen in onze opvang. En is later op de dag weer vrij gelaten. Nu maar hopen dat hij niet opnieuw de Xenos binnenvliegt.”

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button