American AvenueRadio

Duetten in American Avenue

Aflevering 2 met Dirk van Coevorden

Zwolle – Aflevering 2 van American Avenue is deze week geheel gewijd aan Duetten en samenwerkingen tussen artiesten. Een oude traditie die terug gaat tot de tijd van The Carter Family, Hank Williams en zijn vrouw Audrey, maar ook bluesmuzikant Blind Willie Johnson en zijn vrouw Angeline. Wat recentere voorbeelden zijn bijvoorbeeld Emmylou Harris en Gram Parsons en Gillian Welch en haar partner David Rawlings.

Ga hier direct naar de uitzending

Soms worden deze duetten geschreven speciaal voor die specifieke samenwerking tussen muzikanten, soms worden oude nummers in een nieuw jasje gestoken en krijgen zo een nieuwe lading.
Ook in deze aflevering hebben we een Zwols smaakje kunnen toevoegen met het prachtige duet tussen Micah en Julia, twee jonge muzikanten met een grote toekomst voor de boeg. Ik ben in ieder geval fan! Een vreemde eend in de bijt is misschien het Duet tussen Justin Timberlake en Chris Stapleton, wat ik toch ook echt onder Americana wil rekenen. Opvallend is ook de samenwerking tussen Tim O’Brien en zijn zus Mollie en het nummer Angel From Montgomery wat niet echt een duet is, maar wel een prachtige samenwerking van grote namen; Bonnie Raitt wordt bijgestaan door Bryan Adams, Jackson Browne, Kim Wilson en Bruce Hornsby, niet de kleinsten in de wereld van de Rootsmuziek. Ook samenwerking tussen The Band en The Staple Singers is meer een samenwerking dan een duet, de zang wordt evenredig verdeeld tussen de twee groepen.

American Avenue
Iedere dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur.
presentatie Dirk van Coevorden
Radio Focus NL

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button