KabelkrantLife StyleNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Drukte bij de publieksbalies. Plan tijdig uw afspraak.

Zwolle – Verloopt uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs binnenkort? Een nieuw document aanvragen kan alleen op afspraak bij de publieksbalies op het stadskantoor. Het is op dit moment erg druk. Het kan daardoor 6 tot 7 weken duren voordat u terecht kunt. Plan daarom tijdig uw afspraak via www.zwolle.nl/afspraakmaken. Neem bij een spoedaanvraag telefonisch contact op via telefoonnummer 14038.

Heeft u al een afspraak staan?

Aan de balie maken ze bij de aanvraag van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs gelijk een afspraak om het document op te halen. Dit kan meestal binnen een week. Ze kunnen het document ook, tegen betaling, thuisbezorgen.

Spoed?

Heeft de aanvraag spoed, bijvoorbeeld vanwege een ziekenhuisbezoek? Daarvoor is er altijd ruimte achter de hand. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14038. Voor een spoedaanvraag worden extra kosten gerekend.

Extra mensen

De publieksbalies werken hard om alle aanvragen op tijd af te handelen. Daarnaast zijn zij bezig om hiervoor (tijdelijk) extra mensen aan te nemen.

Toename aanvragen en vluchtelingen

De drukte bij de publieksbalies komt onder andere door een toename in het aantal aanvragen en extra werkzaamheden door het inschrijven van Oekraïense vluchtelingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button