Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Drukbezocht festival ‘Slim Oud’ in het kader van de Nationale Ouderendag

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Een festival speciaal voor ouderen, om hen in contact te laten komen met elkaar, met activiteiten en organisaties en om hen te informeren over de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven. Dat is het ‘Slim oud’-festival in een notendop. Zaterdagmiddag vond het evenement plaats in wijkcentrum De Bolder.

De organisatie werd verrast door de overweldigende interesse van de Zwolse ouderen in dit evenement. Al een half uur voor de aanvangstijd stonden men in de rij buiten te wachten om naar binnen te kunnen. “We vinden het ontzettend leuk dat er zo’n grote opkomst is, nu al.”, zo vertelde Hans Touwen van de Seniorenraad Zwolle bij de start van het evenement.

Het programma was dan ook goed gevuld. Muziek was er onder meer van de Pauwergirls en Lizette Kuik. “Het gaat om bewegen, trainen van het brein en gezond eten. En activiteiten, zoals van de Seniorenraad.”, aldus Annemarie van der Kolk, projectmanager van Wijz.

Daarnaast was het Zwolse duo ‘Henk en Mick’ aanwezig; twee deelnemers bekend van het RTL-programma The Voice Senior. “Het leek Mick een goed idee om vanmiddag eens even met de oudere teenagers aan de slag te gaan.”, vertelt Henk Klompenmaker. Van datzelfde programma gaf ook Sip de Jong een optreden, met zijn 93 jaar de oudste deelnemer aan het televisieprogramma.

Voor iedereen stond de koffie klaar, en ook kon men genieten van hachee met rode kool. De opening van het Slim Oud-festival werd gedaan door wethouder Dogger en Hans Touwen, voorzitter van de Seniorenraad Zwolle. De Seniorenraad Zwolle organiseerde het festival samen met welzijnsorganisatie Wijz, in het kader van de Nationale Ouderendag.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button