112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drugs, vuurwapen en flink geldbedrag aangetroffen bij man op gestolen fiets

Zwolle – Dinsdagavond 9 maart kreeg de politie Zwolle een melding dat er een persoon vermoedelijk op een gestolen fiets zich zou voort bewegen. Hierop gingen agenten op zoek naar de persoon en troffen hem aan. Na onderzoek bleek het inderdaad te gaan om een gestolen fiets.

Toen agenten de verdachte vertelden dat hij werd aangehouden voor heling zagen zij hem iets weggooien. Agenten keken opzij en zagen tot hun verbazing een vuurwapen op de grond vallen. Hierop werd de verdachte aangehouden. Agenten fouilleerden de verdachte op eventuele verdere wapens. Hierbij werden grote hoeveelheden van verschillende soorten hard drugs aangetroffen. Eenmaal op het bureau werd in de sok van de verdachte nog eens een geld bedrag van dik 3800 euro aangetroffen.

Na onderzoek aan het weggegooide vuurwapen bleek het te gaan om een echt vuurwapen waar tevens een volle patroonhouder met scherpe munitie in zat. Later op de avond werd met inzet van het arrestatieteam een instap gedaan in een woning. Hier werden nog eens 48 scherpe patronen en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Tevens werd er nog een verdachte aangehouden.

foto: politie

Gerelateerde artikelen

Back to top button