KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar sterk draaiend VVOG

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij VVOG in Harderwijk. Ze treft daar een tegenstander die de laatste weken uitstekend draait. VVOG heeft zich inmiddels in de 4e Divisie D in de top van de ranglijst genesteld, dus de Zwollenaren zullen het daar lastig krijgen.

“Het wordt daar zeker een pittige klus, maar ook een mooie uitdaging,” weet Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Juist tegen goed spelende ploegen hebben wij laten zien dat we goed kunnen voetballen. Als wij dat niveau halen en inzet tonen kunnen we daar een punt en misschien meer pakken. We hebben er zeker vertrouwen in!”

Degradatie

VVOG eindigde vorig seizoen teleurstellend als 16e in de 3e Divisie,. Daarna bleek de nacompetitie een te grote hobbel en was degradatie alsnog een feit. Onder de nieuwe trainer Jurjan Wouda, eerder actief bij Excelsior ’31, hadden de Harderwijkers een divisie lager maar een week nodig om te wennen. In het openingsduel werd er met 0-2 van AZSV verloren, maar daarna werd er gehakt gemaakt van TVC ’28 (0-5) en Be Quick 1887 (4-0). Vorige week won VVOG met 2-4 bij DETO, maar die winst kwam moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden.
VVOG stond in Vriezenveen na twee minuten al met 0-2 voor door goals van Mats Zwart en Daniël van Warven, maar DETO herpakte zich na die desastreuze start.

De thuisclub kwam na rust langszij en in beide gevallen gebeurde dat via een penalty. Toen DETO trachtte ‘erop en erover’ te gaan, en ook kansen kreeg, sloeg VVOG genadeloos toe. In de voorlaatste minuut zette Mike van de Laar zijn club op 2-3 en in blessuretijd zorgde invaller Jaylon Moi Thuk Sung er voor dat VVOG, ondanks een volgens eigen zeggen slechte wedstrijd, met 2-4 won. De Harderwijkers staan nu op de tweede plek van de ranglijst, maar curieus is wél dat ze in vier duels al tegen 13 gele kaarten zijn aangelopen, waarvan er liefst vijf vielen in de wedstrijd tegen DETO.

Wisselvallig

Berkum opereert nog wat wisselvallig. De Zwollenaren verloren één keer, wonnen het daarop volgende duel en speelden de laatste weken twee keer met 1-1 gelijk, tegen respectievelijk Buitenpost en Longa ’30. Na die laatste remise verweet Berkum-coach Eduard Lindeboom zijn ploeg dat die veel te slap aan het duel was begonnen. Berkum kwam in het eerste bedrijf tegen Longa een paar keer met de schrik vrij maar kreeg op slag van rust, juist toen het team zich wat op leek te richten en ook kansen kreeg, de 0-1 om de oren.

Dominanter

In de tweede helft werd Berkum steeds dominanter, maar het duurde tot 10 minuten voor het slot voordat Lars van Gerner van afstand de verdiende gelijkmaker binnen schoot. Daar bleef het bij, ook omdat de Longa-keeper in uitstekende vorm bleek. Trainer Lindeboom vond dat Berkum daarmee, gezien het machtsoverwicht na rust, twee punten had laten liggen en de zwaar ontevreden coach eiste dat zijn ploeg voortaan vanaf de aftrap voor élke bal zou vechten.

Berkum staat nu 10e in de 4e Divisie D en wordt in de nek gehijgd door een heel stel achtervolgers. De Zwollenaren moeten dus punten pakken om niet af te haken, maar ze weten dat dat bij VVOG zeker niet eenvoudig wordt.

De wedstrijd VVOG-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Oscar van Hoof, die op Sportpark ‘De Strokel’ aan de Strokelweg 5 in Harderwijk om 15.00 uur af laat trappen.