112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dronken wegpiraat aangehouden na achtervolging door Holtenbroek

Zwolle – Zondagavond heeft de politie een automobilist aangehouden na een korte achtervolging door de wijk Holtenbroek.

De man werd eerder op de avond staande gehouden bij een alcoholcontrole in Zwolle. Bij de ademanalyse blies hij 620 µg/l . De maximaal toegestane limiet is 220 µg/l. De politie vorderde daarom het rijbewijs in en legde de man een rijverbod op.

De politie zette even later de achtervolging in nadat bleek dat de man toch weer was gaan rijden met zijn auto. In Holtenbroek verloren de agenten hem uit het oog. De politie besloot daarom de man thuis te bezoeken.

Behalve voor het rijden onder invloed kreeg de man nog processen-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod, rijden met een ingevorderd rijbewijs, levensgevaarlijk rijgedrag en voor het 97 kilometer per uur rijden in een 30 km-zone.

Alleen al voor het rijden onder invloed besloot de Officier van Justitie dat het rijbewijs vier maanden ingehouden moet worden.

Melding bij CBR

Omdat de politie twijfelt of deze man geschikt is om deel te nemen aan het verkeer hebben ze een zogenaamde ‘artikel 130 melding’ gedaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De automobilist moet dan een cursus en/of onderzoek volgen om het rijbewijs te kunnen behouden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren