112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dronken moeder met 3-jarig kind door politie uit auto gehaald

Zwolle – De politie heeft donderdagmiddag een beschonken automobiliste achter het stuur van haar auto vandaan gehaald. In de auto zat ook een kind van drie jaar oud. De vrouw bleek nog niet zo lang in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tijdens de ademanalyse scoorde de dame maar liefst 295 µg/l. Het is meer dan drie keer de toegestane limiet. Het maximum voor beginnend bestuurders is 88 µg/.

De vrouw liep tegen de lamp tijdens verkeerscontroles van het Team Verkeer. De agenten controleerden in de namiddag en avond op de Middelweg, de Burgemeester Roelenweg en de Wethouder Alferinkweg.

Ook ging er een bestuurder naar huis met een proces-verbaal voor het negeren van een agent die hem een stopteken gaf. Twee anderen vielen door de mand omdat ze reden zonder rijbewijs. Vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor het door rood licht rijden. Eén bestuurder werd betrapt omdat hij zijn mobiele telefoon in de hand had achter het stuur. Zeven bestuurders hadden maling aan de maximum snelheid. Eéntje maakte het erg bont door 99 kilometer per uur te rijden waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Maar liefst elf fietsers beleefden een dure Valentijnsdag omdat ze zonder licht fietsten. Een aantal bromfietsers kreeg een boete vanwege technische gebreken. Ook waren enkele bromfietsen opgevoerd.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button