112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dronken bestuurder ramt na dollemansrit personenauto op Ceintuurbaan

Video Hugo Janssen

Zwolle – Een dronken bestuurder van een bestelbus heeft donderdagavond rond kwart voor 11 behoorlijk wat brokken gemaakt op de Ceintuurbaan in Zwolle. De bestuurder in de bedrijfsbus miste op een haar na een ambulance om vervolgens tot stilstand te komen op de Ceintuurbaan. Daar knalde hij bovenop een stilstaande auto die voor het stoplicht stond. Bij de aanhouding verzette de dronken man zich stevig en bespuugde ook nog eens de agenten.

De dronken bestuurder kwam vanaf de Marslanden. Hij reed onder het spoorviaduct op de Ceintuurbaan bijna een ambulance van de weg die onderweg was naar het ziekenhuis. Voor de rode verkeerslichten stonden twee auto’s te wachten. De dronken bestuurder van de bestelbus ramde vervolgens vol een Peugeot. De bestuurster van deze auto raakte lichtgewond en is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Een korte rit voor de ambulancedienst. Deze aanrijding gebeurde namelijk ter hoogte van het ziekenhuis.

De bestuurder van de bestelbus is nagekeken in de ambulance. Hij bleek geen verwondingen te hebben. Agenten ontdekten lege en volle bierblikken in het busje. Ook kwam er een flinke alcohollucht uit de wagen. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Dat leek in eerste instantie goed te gaan, tot hij een agent in het gezicht sloeg en om zich heen begon te schoppen. Hierop gebruikte het drietal agenten gepast geweld om de man onder controle te krijgen. Eenmaal in de boeien werd de dronkaard naar de politieauto gebracht. Ook hier ontstond een gevecht, de man wilde niet meewerken. Ook nu weer gepast geweld om hem in de auto te krijgen. Onderweg naar het politiebureau kreeg de dronken man het nog voor elkaar om een autoruit eruit te schoppen.

Hoeveel de man had gedronken, is nu nog niet bekend. De bestuurster van de Peugeot raakte lichtgewond. Beide voertuigen moesten afgesleept worden.

Positie op kaart bij benadering

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button