112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval op A28 en vlucht

Zwolle – Een dronken bestuurder is zaterdagmiddag rond vier uur aangehouden door de politie nabij de A28 in Zwolle. De man had een aanrijding op de snelweg veroorzaakt en verliet daarop de plek van het ongeval. Op het politiebureau bleek dat hij rond reed met bijna vijf keer de toegestane limiet alcohol achter de kiezen.

De eerste agenten die ter plaatse kwamen bij de aanrijding op de rijbaan richting Groningen troffen vlak voor de afslag Zwolle-Zuid een ravage aan. De veroorzaker van het ongeval had samen met zijn bijrijder het hazenpad gekozen. Meerdere politiewagens werden ingezet om in de omgeving te zoeken naar het voortvluchtige duo.

Enkele minuten later troffen agenten twee personen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Beide personen roken naar alcohol. De bestuurder van de verongelukte auto werd aangehouden.

Op het politiebureau blies hij tijdens de ademanalyse maar liefst 1215 µg/l. Het wettelijk toegestane maximum is 220 µg/l. De bestuurder wordt behalve het rijden onder invloed ook het verlaten van de plaats van een ongeval ten laste gelegd.

De man zal ook zelf de veroorzaakte schade moeten vergoeden volgens de politiewoordvoerder. Verzekeraars keren normaalgesproken niets uit als de bestuurder die het ongeval veroorzaakte onder invloed was.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button