112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dronken automobilist rijdt op motoragent in

Zwolle – De politie heeft dinsdag 4 oktober, omstreeks 20.00 uur in Zwolle een 42-jarige inwoner uit die plaats aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol probeerde een motoragent omver te rijden. De verdachte probeerde zo aan een controle te ontkomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Bij de actie bleef de motoragent ongedeerd maar werd zijn motor beschadigd.

Motoragent rijdt naast auto op snelweg

De motoragent van de Landelijke Eenheid werd op de Oldeneelallee te Zwolle gesneden door een personenauto. Toen de agent de de automobilist hierop een stopteken gaf, probeerde de man zich aan de controle te onttrekken door met opzet tegen de motor van de agent aan te rijden. Met behulp van gealarmeerde collega’s van de motoragent kon de Zwollenaar toch worden gestopt. De agenten roken direct een sterke alcohollucht uit de auto komen. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daarbij werd door de dronken automobilist verzet gepleegd waardoor de agenten zich gedwongen zagen gepast geweld te gebruiken.

Blazen

Op het bureau bleek later dat de man bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn uitgeademde lucht had. Bij de automobilist werd 800 ugl gemeten waar de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ugl bedraagt. Het rijbewijs is ingevorderd en de auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op waarbij naast het dronken rijden ook de poging tot doodslag cq. poging tot zware mishandeling ten laste wordt gelegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button