Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Driezorg locatie de Havezate opende uniek activiteitencentrum de Havezate-Arena

Zwolle – Op dinsdag 17 mei was de officiële opening van het multifunctionele overdekte activiteitencentrum de Havezate-Arena. Het overdekte activiteitencentrum draagt bij aan een grote saamhorigheid onder de bewoners en maakt actief zijn nog makkelijker. Het zet bewoners is beweging, halen ze uit hun isolement en zijn zo samen sterk tegen eenzaamheid. Het activiteitencentrum kwam er dankzij de onvermoeibare inzet van het bewoners coördinatieteam. Zij waren het die het benodigde bedrag bij elkaar kregen en vele bedrijven, bewoners en sponsors wisten te motiveren.

Opening

Na 5 jaar van plannen maken, sponsors vinden, bouwen en organiseren is het openingsfeest de kers op de taart voor alle betrokken bewoners en sponsoren die dit gerealiseerd hebben. Om 14.00 uur had de heer Kramer, bewoner en project coördinator, de opening ingeleid en het centrum overdragen aan Driezorg bestuurder de heer Kodden. De onthulling van de officiële naam werd door de bestuurders van Driezorg en door de heer de Vries alsmede mevrouw Dinkelberg van het Cibap ontwerp bedrijf verricht. De feestelijke opening begon met een frisse start en was muzikaal omlijst met een hapje en drankje.

Multifunctioneel en weersbestendig

Er kan echt van alles georganiseerd worden in de Havezate-Arena. Van jeu-de-boule, kubbs, cross country, cornhole, koersbal, mini micro korfbal tot micro volleybal. Naast de actieve activiteiten zijn er ook andere mogelijkheden om gebruik te maken van de Havezate-Arena. Deze is namelijk op verschillende punten voorzien van stroom. Zo kan hier prima een feestavond, modeshow, bloemschikken, bingo of bakken en braden festiviteiten worden georganiseerd. Omdat er nu een overkapping is gerealiseerd en er screens zijn geplaatst kunnen de activiteiten eigenlijk nu altijd door gaan.

Bewoners initiatief

De heer Kramer en mevrouw Hulsman, bewoners van de Havezate hebben zich afgelopen jaren ingespannen om een mooie overkapping voor activiteiten te realiseren. De Havezate-Arena is volledig gefinancierd door sponsors, instellingen, bewoners en meer. Er is maar liefst 40.000 euro opgehaald. Meneer Kramer: ‘Zoveel mensen hebben meegeholpen om deze plek te creëren. Voor wat betreft de
uitvoering en de hulp en steun van vele instanties en vooral van bewoners van het activiteiten team ben ik emotioneel daardoor zeer getroffen.’

Verbinden van ouderen

De grootste opbrengst van de Havezate Arena is het saamhorigheidsgevoel en verbinding onder de bewoners. Het is fijn om in de buurt van je woning lekker buiten actief te kunnen zijn. Het zet mensen in beweging, halen ze uit hun isolement en zijn zo samen sterk tegen eenzaamheid. Het zorgt voor extra ontspanning en vertier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button