112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drie mannen aangehouden voor fraude

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen 6 januari bij een bank aan de Willemskade drie mannen aangehouden op verdenking van poging tot oplichting. Vermoedelijk wilden ze tienduizenden euro’s opnemen van een bedrijfsrekening.

De bank werd benaderd met het verzoek om geld op te nemen van een bedrijfsrekening. De eigenaar van de rekening en medewerkers van de betreffende bank ontdekten dat er sprake was van fraude en schakelden de politie in. Daarna werd er een afspraak gemaakt om het geld op te halen.

Aanhoudingen

Woensdag 6 januari kwamen vier mannen naar de bank om het geld op te halen. Agenten hielden de situatie in de gaten en konden in en buiten de bank drie mannen aanhouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Twello, een 35-jarige man uit Apeldoorn en een 22-jarige man uit Zutphen. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte.

Doorzoeking woningen

Donderdagmiddag 7 januari zijn drie panden in Zutphen, Twello en Apeldoorn doorzocht. Daar werden gegevensdragers, administratie en telefoons in beslaggenomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Mogelijk is er een relatie met een soortgelijke zaak in Drachten. De verdachten zitten voorlopig vast.

Plaats op kaart bij benadering

Back to top button