SportVoorpaginaWielrennen

Drie dagen fietsen op drie bergen voor drie goede doelen

Zwolle – Afgelopen weekend beklom de fietsgroep van het Greijdanus College in Zwolle drie verschillende bergen voor drie goede doelen. Met deze Triple Challenge heeft de groep van 17 leerlingen en 6 docenten in totaal meer dan 14.500 euro ingezameld voor Stichting Present Zwolle, Compassion en de Hersenstichting.

Twee jaar geleden beklommen twaalf leerlingen van het Greijdanus de Mont Ventoux voor de Tour du ALS. De leerlingen waren zo enthousiast dat er een fietsgroep werd opgericht om te oefenen voor een nieuwe uitdaging voor het goede doel. Uiteindelijk werden dit drie goede doelen en drie uitdagingen; de Triple Challenge was geboren.

De uitdaging startte afgelopen donderdag met een beklimming van de Cauberg en de Keutenberg in Limburg. Een mooie tocht die in eerste instantie soepel verliep, maar helaas moest een van de deelnemers stoppen na een valpartij. Op de tweede dag werd de uitdaging nog een stukje groter met het beklimmen van de Grand Ballon in de Vogezen. Mist en regen maakten het een zware tocht, maar de groep hield vol en wist de top te bereiken. Op de laatste dag wachtte de grootste uitdaging; een beklimming van de Alpe d’Huez. Gelukkig was het goed fietsweer en bereikte de groep na een prachtige maar ook zware beklimming de top. Het grootste deel van de groep ging zelfs de uitdaging aan voor een tweede keer!

De leerlingen en docenten hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de Triple Challenge voor te bereiden. Dit bestond niet alleen uit training maar ook geld inzamelen. Daarom werd er in februari een spinningmarathon georganiseerd. Alle leerlingen in school konden voor een uur een spinningfiets huren en daarmee werd 10.000 euro ingezameld voor de goede doelen. Uiteindelijk is dit opgelopen naar het prachtige bedrag van meer dan 14.500 euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button