EconomieKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek

Oud-minister Arie Slob aan de slag voor Regio Zwolle

Hij moet verbinder en boegbeeld zijn

Zwolle – Sinds 1 september 2022 versterkt oud-minister Arie Slob Regio Zwolle. Hij gaat de regio helpen met het opstellen van een samenwerkingsagenda voor de komende jaren. Arie zal onder meer in Den Haag en Brussel om aandacht vragen voor de grote uitdagingen waar Regio Zwolle voor staat.

Regiovoorzitter en burgemeester van Zwolle Peter Snijders is blij met Slobs komst. “Regio Zwolle is hard op weg om de vierde economische regio van ons land te worden. Dat is mooi, maar die snelle groei brengt ook uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, klimaat en bereikbaarheid. Arie Slob woont in deze regio en kent de wegen in Den Haag en Brussel. Hij is de uitgelezen persoon om daar op de juiste plekken aandacht voor te vragen.”

Samenwerkingsagenda

Ook zal Slob de onderlinge samenwerking helpen versterken, vertelt Snijders. “Hij gaat ons ondersteunen bij het opstellen van een samenwerkingsagenda voor de komende jaren. Deze moet ervoor zorgen dat het voor onze inwoners ook in de toekomst fijn wonen en werken is.”

“Hij moet ervoor zorgen dat het voor onze inwoners ook in de toekomst fijn wonen en werken is.” Peter Snijders, burgemeester Zwolle

 

“Arie Slob is iemand die mensen én opgaven kan verbinden. We zien in hem dan ook een waardevolle aanvulling op ons team.’’

Ondernemingszin en nuchterheid

Arie Slob komt uit deze regio en heeft er voor zijn Kamerlidmaatschap en ministerschap gewerkt. Hij kijkt er dan ook naar uit om zich voor ‘zijn’ regio te gaan inzetten. “Ik zie hier veel ondernemingszin. Mensen zijn nuchter en steken de handen uit de mouwen. Partijen zijn bereid de handen ineen te slaan en elkaar wat te gunnen. Dat is belangrijk, want de grote vraagstukken waar de regio voor staat, kan niemand in zijn eentje oplossen. Ik zie mooie kansen om deze samenwerking verder te versterken en Regio Zwolle ook in Den Haag en Brussel nog sterker op de kaart te zetten.”

Regio Zwolle

Regio Zwolle is een netwerkorganisatie van tweeëntwintig gemeenten, vier provincies, ondernemersorganisaties en onderwijsinstellingen. Deze partijen realiseren een gezamenlijke investeringsagenda gericht op sociaaleconomische structuurversterking en klimaatbestendig groeien. Ze werken hiervoor samen op het gebied van economie, arbeidsmarkt, leefomgeving, bereikbaarheid en energie. De samenwerking wordt ondersteund door het Regio Zwolle Bureau onder leiding van Manon Koldewijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button