112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Drankrijder scheurt met hoge snelheid op motorfiets over A28

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een dronken Pool van de weg gehaald. De Poolse man reed op een motorfiets op de snelweg A28 ter hoogte van Zwolle. De motorrijder reed ook nog eens te hard, negeerde een rood kruis en had geen geldig rijbewijs bij zich. De motorfiets is door de politie in beslag genomen.

De Pool scheurde met 148 kilometer per uur over de A28 terwijl er maximaal honderd is toegestaan. De agenten namen een alcoholtest af bij de motorrijder. Hij scoorde maar liefst 900 µg/l. Dat is vier keer te veel voor een gevorderde bestuurder en tien keer te veel voor een beginnend bestuurder.

De motorrijder, die ook nog eens een rood kruis negeerde op de snelweg, kon geen geldig rijbewijs tonen aan de Zwolse agenten. De politie is momenteel nog bezig met een onderzoek of de man überhaupt een rijbewijs heeft. De man is met processen-verbaal voor het rijden onder invloed, het overschrijden van de maximale snelheid en het negeren van rood kruis op zak naar huis gegaan. Zijn motorfiets moest hij achterlaten op het politiebureau. Deze is namelijk in beslag genomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pool rijdt 148 km/u gemiddeld over A28 #Zwolle (100 toegestaan) en negeert hierbij het rode kruis. Blaast een F-indicatie, uitslag 900 ug/l. Dat is 4 x te veel voor een gevorderde bestuurder en 10 x te veel voor een beginnende bestuurder. Aangezien de verdachte geen rijbewijs bij zich had, is het überhaupt onbekend of hij in het bezit van een geldig rijbewijs. Even afwachten dus… in ieder geval pv ter zake negeren rood kruis, snelheid en rijden onder invloed. De motorfiets blijft voorlopig een tijdje aan het bureau. #instacops #instapolice #teamverkeer #videoauto #videosurveillance #verkeerveiligheid #rijbewijsingevorderd #rijbewijs #onverantwoord #rijdenonderinvloed ^mw

Een bericht gedeeld door Politie Team Verkeer ON (@politie_teamverkeer_on) op

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button