KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

DRAADloos Straatmuzikantenconcours op Zwolse terrassen

Muzikanten kunnen zich nog aanmelden en meedingen naar de geldprijs

Zwolle – De Zwolse horeca houdt zondag 28 mei het DRAADloos Straatmuzikantenconcours. Straatmuzikanten reizen van terras naar terras en laten live van zich horen. Het zijn akoestische bandjes die strijden om de winnaarsbokaal en een geldprijs, bepaald door het publiek. Op de terrassen van 14.00 tot 17.00 uur, met een finaleconcert om 18.00 uur in het Ter Pelkwijkpark. www.gastvrijzwolle.nl. Straatmuzikanten kunnen zich nog aanmelden!

DRAADloos is een wedstrijd, gehouden door de Zwolse horecastichting HESZ in samenwerking met Festival Tussenland dat in hetzelfde weekeinde is in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. De organisatie wil akoestische bandjes en muzikanten een podium bieden en stimuleren, vooral door te gaan met het maken van muziek op straat. Daarom looft de HESZ een geldprijs uit van vijfhonderd euro. Het publiek bepaalt de winnaar. Het is gezellig in de binnenstad, met al die miniconcerten op de terrassen. Elk jaar is de finale weer een feestje van bezoekers die achter hun lievelingsmuzikant aan naar het festival komen lopen vanaf de Zwolse terrassen. Want het publiek bepaalt wie er vandoor gaat met de hoofdprijs en de DRAADloos-bokaal. Ben jij erbij?

Nog meedoen?

Wil je ook meedoen als straatmuzikant en meedingen naar de hoofdprijs? Je kunt je deze week nog aanmelden via deze link.

Horeca Evenementen Stichting Zwolle: voor een levendige stad

DRAADloos wordt gehouden door Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), waarin ruim zestig horecabedrijven uit Zwolle verenigd zijn. De HESZ organiseert zo’n vijftien tot twintig evenementen per jaar, variërend van de Bokbierintroductie tot Koningsnacht en Koningsdag, Carnaval, Rhythm & Blues Night, Straatfestival en Café Smart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button