Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Dordrechtse selfie-hit ‘De Troon’ nu ook voor Zwolse Stadhuis

Zwolle – Nu de Koninklijke Familie deze maand naar Zwolle komt, heeft Dordrecht de Troon aan de gemeente Zwolle geschonken. De koninklijke selfie-Troon was vorig jaar een regelrechte hit in Dordrecht. De zetel werd onaangekondigd op vele plaatsen in de stad geplaatst in de aanloop naar Koningsdag 2015. Dordtenaren maakten massaal selfies terwijl ze op de Troon zaten en publiceerden deze op social media.

Iedereen mag plaatsnemen op de Troon

En nu staat de Troon dus in Zwolle. En wel op het Stadhuis aan het Grote Kerkplein. Iedereen die zich ook even Koning of Koningin wil voelen kan hem uitproberen en een selfie maken . De officiële onthulling is vanochtend al gedaan. Wethouder Nelleke Vedelaar en Coby Zandbergen van het Cibap hebben samen met de studenten van de creatieve vakschool de eerste selfies genomen.

Zwols tintje

Deze zes Cibap studenten zijn de afgelopen druk geweest om de koninklijke zetel gerestyled en een Zwols tintje gegeven. Geïnspireerd door de Peperbus, het Zwolse wapen en de Blauwvingers kreeg de Troon koninklijke elementen en kleuren.

Koeriersdienst Zwolle, die de Troon uit Dordrecht heeft opgehaald, heeft ook de rit van het Cibap naar het Stadhuis gedaan.

25798802744_d0c353afe5_z

26337452341_42afa7638a_z

Gerelateerde artikelen

Back to top button