Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Door herstel arbeidsmarkt minder WW-uitkeringen in Regio Zwolle

Zwolle – De arbeidsmarkt in Regio Zwolle herstelt. Eind november zijn er 13.065 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand daalt het WW-bestand met 4,4% (599 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 2,4%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het WW-bestand kleiner. De daling in Regio Zwolle is 6,4%, oftewel 886 uitkeringen. Deze afname is eveneens sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-4,2%).

Ook zijn er minder mensen die een nieuwe WW-uitkering aanvragen. In de eerste elf maanden van 2016 kende UWV in Regio Zwolle ruim 3.500 (-20%) minder nieuwe WW-uitkeringen toe dan in dezelfde periode vorig jaar. De regionale afname is groter dan de landelijke afname van 15%. In Regio Zwolle is de daling bij jongeren met 26% het sterkst. Jongeren die wel in de WW terecht kwamen, werkten vooral bij uitzendbedrijven. Tegelijkertijd is dit ook de branche waar jongeren het meest weer werk vinden vanuit de WW. Zie ook het regionale rapport van de Basiscijfers Jeugd, dat UWV en SBB 9 december publiceerden. Bij 50-plussers is de afname het kleinst (-14%). Ouderen deden vooral vanuit zorg & welzijn een beroep op een WW-uitkering en gingen voornamelijk in de uitzendbranche weer aan het werk.

unnamed-1

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button