Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Doop schip Zeeheldenbuurt is start 80-jarig jubileum

Zwolle –  Met een ferme tik tegen de fles  werd zaterdagochtend het nieuwe speelschip van de Zeeheldenbuurt gedoopt.  Wethouder William Dogger zorgde daarmee niet alleen voor een ‘behouden vaart voor het schip en de jeugdige bemanning’ maar ook voor de start van het 80-jarig jubileumfeest van Wijk- en speeltuinvereniging Bestevaer.

Het werd een dag vol met festiviteiten voor de buurt, van kleedjesmarkt en spelletjesdag tot muziek van blaaskappel de Stroatklinkers en een heus shantykoor. Ook het project Kleur de Wipstrik was aanwezig en had uitgepakt met buurtportretten.

Wijkverenging Wipstrikkwartier is opgericht op 13 oktober 1938.  Om dat extra te benadrukken prijkt sinds zaterdag ook een nieuw naambord aan de gevel.  Dat ze 80 jaar bestaan is hierop goed te zien!

Het nieuwe houten speelschip in de speeltuin is begin september door een montagebedrijf in elkaar gezet. De buurt heeft meegeholpen met de grondwerkzaamheden en de afwerking. Het schip is betaald met hulp van vele sponsoren, inzamelingsacties en de gemeente Zwolle.

Foto’s: © Peter Denekamp

 

 

 

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button