VoorpaginaWeer

Donderdag drukke avondspits door regen en mogelijk sneeuw – daarna koud winterweer

Zwolle – Het weer speelt ons deze dagen parten, het is zeer veranderlijk. Vooral donderdagavond kan er veel neerslag vallen. Vrijdag overdag is het guur met winterse buien en kans op storm langs de kust. Daarna volgt een periode met koud winterweer.

Neerslag zorgt voor langere files

Morgen later op de dag trekt een gebied met veel neerslag over het land. De avondspits kan door de neerslag drukker uitpakken dan normaal. Eerst valt er in het westen van het land enige tijd regen. Er kan 10 tot 20 mm regen vallen. In de avonduren gaat de regen op steeds meer plaatsen over in (natte) sneeuw. Vooral in een zone van Zeeland via Utrecht naar het oosten van het land ontstaat mogelijk een sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter. Waarschijnlijk gaat het pas sneeuwen na het drukste moment van de spits, maar de regen kan al tot extra vertraging leiden.

Vrijdag guur met kans op noordwesterstorm

In de nacht naar vrijdag blijft de sneeuw liggen bij een minimumtemperatuur van 0 tot 3 graden en is er kans op gladde wegen. De sneeuw en gladheid zijn vrijdag in de ochtendspits mogelijk ook hinderlijk in het verkeer.
Vrijdag is een gure dag. Het waait flink, aan zee staat een stormachtige noordwester. Er is kans op een noordwesterstorm. Daarbij trekken geregeld winterse buien van west naar oost over ons land. Vooral verder landinwaarts is ook kans op sneeuw.

Vanaf het weekend perioden met koud winterweer

In het weekend blijft de lucht vrij koud en onstabiel. Er ontstaan met enige regelmaat buien en op steeds meer plaatsen is kans op sneeuw. Het gaat in de nacht en vroege ochtend vooral landinwaarts plaatselijk licht vriezen.
Na het weekend blijft het vaker droog maar wordt het ijzig koud. De schaatsen kunnen uit het vet, want we krijgen een aantal vorstdagen.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button