LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

Dominicanen broeder fluistert Windesheim studenten ‘Bericht van Boven’ toe

Zwolle – De mensen van het Klooster Zwolle verrasten op 16 februari de studenten van Windesheim met een ‘Bericht van Boven’, een ‘popup-klooster’ om het achtste eeuwfeest te vieren.

De studenten hoorden inspirerende dominicaanse uitspraken voor een frisse blik op de dag en werden toegesproken door een echte dominicaanse broeder – prior Jan Laan.

Het ‘popup-klooster’is één van de activiteiten waarmee 800 jaar dominicanen wordt gevierd. Een reden voor de kloosterbewoners, van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat in Zwolle, om met allerlei mensen in gesprek te gaan. Ze willen stilstaan bij het leven, met elkaar delen waar ze in geloven, en vieren dat ze bestaan. Dat doen de Dominicanen in kerken en kloosters, op universiteiten en moderne media, en onlangs nog in de kroeg het Vliegende Paard tijdens de presentatie van hun kloosterbier.

Kloosterbroeder Dominicanenklooster Zwolle
Kloosterbroeder Dominicanenklooster Zwolle geeft ‘Bericht van Boven’aan studenten Windesheim tijdens ‘popup-klooster’
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button