Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doepark Nooterhof zoekt vrijwilligers

Doepark Nooterhof zoekt voor komend zomerseizoen weer allerlei vrijwilligers. Zo vraagt het park versterking voor het tuinteam, zoeken ze vrijwilligers die graag bezoekers willen rondleiden en gastheren en gastvrouwen voor het Infopunt.

Tuinen

Vind jij tuinieren leuk en heb je ervaring met onder andere het onderhouden van groente- en fruittuinen? Ben jij beschikbaar op maandagochtend of woensdagmiddag en werk je graag in een groep? Meld je dan aan als tuinvrijwilliger voor Doepark Nooterhof.

Samen met een leuke club mensen zorg je voor het onderhoud van de tuin van de vergeten groenten, de kruidentuin en de bijen- en vlindertuin.

Rondleidingen

Regelmatig ontvangt Doepark Nooterhof groepen in het park. Daarbij wordt soms ook een rondleiding verzorgd. Bij deze rondleiding vertellen de rondleiders meer over het Earthship, het park en alles wat hier te zien is. Voor het verzorgen van rondleidingen is de Nooterhof op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een rondleiding willen verzorgen in het park, ook in de weekenden. Zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Doepark Nooterhof zoekt mensen die interesse hebben in groen en natuur, die het geen probleem vinden om voor een groep te staan (jong en oud), die goed kunnen vertellen en die circa twee dagdelen per week beschikbaar zijn.

Infopunt

In het Infopunt van Doepark Nooterhof kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het park, over duurzaamheid en over natuur en milieu. Bovendien worden in het Infopunt een aantal producten, zoals honing en insectenhotels verkocht.

Voor het Infopunt zoekt de Nooterhof vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te informeren, te adviseren en om te verkopen. Het infopunt is nu nog open op woensdagmiddag, het is de bedoeling dat het punt ook op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open is. Ervaring is niet vereist, enthousiasme is een grote pre.

Interesse?

Als je ook als vrijwilliger in Doepark Nooterhof aan de slag wilt, stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar: info@doeparknooterhof.nl

Graag in je mail vermelden waar je voorkeur naar uit gaat. Een combinatie is trouwens ook mogelijk. Vergeet in de mail niet je contactgegevens te vermelden, zodat je gebeld kunt worden voor het maken van een afspraak.

Doepark Nooterhof

Goertjesweg 1 • 8013 PA ZWOLLE • 088 -850 8342 • info@doeparknooterhof.nl •

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button