Nieuws uit ZwolleRadioVoorpagina

Doe Maar in Hedon – Another day at the office

Verslag: Dick van der Wal

Zwolle – Zoals gisterochtend mijn werkdag op kantoor begon, zo begon ook het optreden van Doe Maar gisteravond in Hedon.

Foto: © Dick van der Wal

Stilletjes kwamen ze om half 9 het podium op, zonder enige vorm van entree. Een moeizame start. De eerste anderhalf uur gingen voorbij zonder werklust, motivatie en weinig contact met collega’s. Pas na een klein half uur kwam er een kort praatje uit van Henny Vrienten, om “Nachtzuster” aan te kondigen. Daarmee werd voorzichtig een eerste stap gezet om er iets van te gaan maken. Muzikaal stak het natuurlijk prima in elkaar, dat zijn we van ze gewend.

Voor deze “Er Verandert Nix”-clubtour worden de vier heren van Doe Maar bijgestaan door een drietal uitstekende koperblazers. Een zeer goede aanvulling, waarvan de solo’s door het publiek met gejuich werd beloond. Ook de visuele aankleding van het podium zag er prima uit, met verschillende beeldschermen op, naast en boven het podium. Hierop werden kenmerkende beelden uit de jaren ’80 getoond als Pacman, oude televisietestbeelden en de Doe Maar albumhoezen. Voor de oplettende kijker kwamen ook de muzikale helden van Doe Maar voorbij, als Bad Brains, Bob Marley, Ramones en Queen.

De avond begon met het toepasselijke “Alles Doet Het Nog”, waarna de nummers chronologisch terug in de tijd werden gespeeld. Pas om 10 uur, toen het optreden zich al anderhalf uur had voortgesleept, leek het alsof het echte optreden begon. De blazerssectie werd bedankt voor hun bijdrage, waarna de band verder ging met z’n vieren. “Net als in de begintijd, bijna 40 jaar geleden”, aldus Vrienten.

“Sinds 1 dag of 2” werd ingezet en de avond waar iedereen op zat te wachten, was begonnen. Ook de geluidsman leek het volume wat op te schroeven voor een betere beleving.

“De Bom” werd door Vrienten aangekondigd, door te zeggen dat sommige liedjes helaas nog steeds actueel blijken te zijn. De blazers kwamen weer terug en het feestje was compleet. Ook Ernst Jansz deed bij het begin van “Rumah Saya” een politieke duit in het zakje. Hij stelde het publiek de vraag of zij ook zo blij waren dat hij als kind niet is uitgezet, doelende op het immigratieverleden van zijn vader. De set werd afgesloten met “Alles Gaat Voorbij”, waarna de band nog één keer terugkwam voor een toegift met “Belle Helene” en publiekslieveling “Smoorverliefd”.

Om half 11 zat de werkdag er op en ging iedereen, band en publiek, tevreden naar huis.
Dit was de eerste avond van een reeks van 23 optredens. Doe Maar toonde gelukkig aan dat ze het nog steeds kunnen, maar hopelijk vanavond in Haarlem een frissere start.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button