Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodenherdenking Zwolle woensdag 4 mei en Bevrijdingsfestival Overijssel donderdag 5 mei

Zwolle – Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking in Zwolle plaats bij het monument in het Ter Pelkwijkpark, voorafgegaan door de Stille Omgang. Lococommissaris van de Koning Bert Boerman, burgemeester Peter Snijders en enkele andere collegeleden nemen aan het programma deel.

Op donderdag 5 mei vieren we de bevrijding met het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden. Burgemeester Peter Snijders houdt de openingstoespraak vanaf het hoofdpodium. Ook bij het Bevrijdingsfestival zijn meerdere collegeleden aanwezig.

Dodenherdenking 4 mei

Stille Omgang

Iedereen die wil meelopen met de Stille Omgang wordt verzocht tussen 19.00 en 19.15 uur aan de Spinhuisbredehoek te zijn. Vandaaruit vertrekt de stoet om 19.15 uur langs de volgende route waar het verkeer wordt opgehouden:

Menno van Coehoornsingel (vm. Huis van Bewaring/Librije), Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat (synagoge), Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkpark (centrale monument).

Herdenking

Lococommissaris Bert Boerman en Peter Snijders leggen gezamenlijk een krans namens het openbaar bestuur. Verder zijn er tijdens de plechtigheid bijdragen van onder meer Musica Vocalis onder leiding van Raghna Wissink en Kinderkoor Konstantijn onder leiding van Suzan Westerveld, trompettiste Alike Jonkman, Zwols klokkenluidersgilde St. Michaël, studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van Deltion College Zwolle, Vereniging Veteranen Zwolle, Korps Nationale Reserve (Natres) en scoutingverenigingen uit de stad.

Concert en theater na de herdenking

Om 21.00 uur vindt in Academiehuis Grote Kerk herdenkingsconcert Zwanenzang plaats van het Nederlands Bach Consort met spoken word van Amara van der Elst. Vanaf 21.00 uur zijn er in het kader van ‘Theater Na de Dam’ meerdere voorstellingen in theater Odeon.

Bevrijdingsfestival 5 mei

De opening van het Bevrijdingsfestival vindt plaats om 12.45 uur vanaf het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Atleten van AV PEC 1910 brengen het vuur vanuit Wageningen. Burgemeester Peters Snijders richt zich in een toespraak tot het publiek na het vlaghijsen en het Wilhelmus. Diverse collegeleden wonen verschillende programmaonderdelen bij. Kijk voor meer informatie op: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren