Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodenherdenking op woensdag 4 mei

Zwolle – Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het centrale monument aan het Ter Pelkwijkpark. Voorafgaand daaraan wordt de Stille Omgang gehouden.

Van 18.30 tot 19.00 uur vindt in de Oosterkerk de jaarlijkse gedachtenisbijeenkomst plaats met het thema ‘Geef Vrijheid door’. Locoburgemeester René de Heer, enkele wethouders en de gemeentesecretaris wonen de bijeenkomst namens de gemeente bij. Aansluitend nemen zij deel aan de Stille Omgang en de herdenkingsplechtigheid.
Namens het openbaar bestuur leggen loco-burgemeester René de Heer en loco- commissaris van de koning Bert Boerman een krans bij het herdenkings-monument in het Ter Pelkwijkpark. Het koor Melodysingers verzorgt tijdens de plechtigheid de muzikale omlijsting. Na de plechtigheid vindt om 20.30 uur een gedachteniscantate in de Plantagekerk plaats en om 21.00 uur ‘Theater na de Dam’ in Odeon.

Stille Omgang

De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf De Spinhuisbredehoek. Daar opstellen tussen 19.00 en 19.15 uur. Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

Bereikbaarheid

Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt plaats in het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat tussen 19.15 en 21.00 uur voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein, Buitenkant, Burgemeester Drijbersingel en pakt dan weer de gebruikelijke route op. De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan Katwolderplein en Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Gerelateerde artikelen

Back to top button