112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodelijke schietpartij oudejaarsavond in Onder de Loep

Wie is wat opgevallen of heeft dascam beelden?

Zwolle – In het RTV Oost opsporingsprogramma Onder de Loep is donderdagavond aandacht besteed aan het dodelijk schietincident in de Buitengasthuisstraat. De politie is op zoek naar getuigen die die avond misschien iets gezien hebben. Ook wordt er door de politie gevraagd om dascambeelden.

De op oudejaarsavond doodgeschoten Henk Wolters (52) uit Zwolle kwam terug van een feestje toen hij werd neergeschoten voor zijn huis. Hij werd lopend belaagd. “Hij en de al schietende dader zijn via de stoep langs huizen gelopen, de hoek om geslagen en uiteindelijk is het slachtoffer iets verderop in de Buitengasthuisstraat gevonden”, vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

“Op basis van het hulzenspoor dat we hebben teruggevonden en de geluiden die buurtbewoners hoorden denken we dat hij rond 20.15 uur is neergeschoten. Of er daarvoor een ruzie met hem op straat is geweest of iets dergelijks, weten we niet. We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die voor, tijdens of na dat tijdstip iets verdachts hebben gezien rond die straat. Dat kunnen personen, maar ook voertuigen zijn geweest.”

Henk Wolters is een bekende van de politie. Het lijkt erop dat hij vlak voor zijn huis – vlakbij de WRZV–hallen – voor het eerst is beschoten.

Foto © RTV Focus
Foto © RTV Focus

Getuigen gezocht

“We weten dat die avond de dienst van de Vrije Evangelisatie kerk in de WRZV-hallen net was afgelopen, dus wellicht is ook die mensen iets opgevallen”, vervolgt Westerhoff. Ook zoekt de politie mensen die in de buurt beelden hebben gemaakt, mogelijk met een dashcam. Hoewel het mistig was hoopt de politie toch iets op de beelden te kunnen zien.

De afgelopen periode zijn er meer schietincidenten geweest in Zwolle. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over een mogelijk verband tussen het neerschieten van dit slachtoffer en de eerdere incidenten.

Tips?

– Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
– Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
– Vertrouwelijk met een rechercheur spreken kan bij het Team Criminele Inlichtingen: 079 – 345 8 999
– Gebruik het tipformulier: https://bit.ly/2FL4KVL

Video Hugo Janssen

Via
RTV Oost 'Onder de Loep

Gerelateerde artikelen

Back to top button