BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodehoekles voor Parkschool vanwege zandautotransporten

Zwolle – Als er acht zware zandauto’s per uur langs je school rijden dan is het wel handig dat je weet dat de chauffeur niet alles kan zien. Daarom krijgen de kinderen van de Parkschool in Zwolle vandaag een dodehoekles. De school zit op de route van de zandauto’s die de komende weken vanaf het Stationsplein afgegraven zand rijden naar de A28.

Tegenover de Parkschool op de parkeerplaats van CityOffice staat dinsdag de hele dag een zandauto paraat als levend lesmateriaal. De kinderen van de parkschool worden door Boskalis woordvoerder Hedwig Hut aan de hand genomen langs de vrachtauto. Voor, achter, links en rechts van de vrachtauto krijgen de kinderen te horen wat wel en niet te zien is door de chauffeur en waar je op moet letten bij bijvoorbeeld het oversteken. In drie kwartier leren de kinderen van de groepen 4 tot 8 alles over de dode hoek en natuurlijk over hoe je veilig omgaat met grote voertuigen in het verkeer.

 

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button