Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Dode otter gevonden bij Ceintuurbaan

Zwolle – Afgelopen weekend kreeg de Zwolse dierenambulance een melding van een overleden kat aan de Ceintuurbaan in Zwolle.

Een vrijwilliger van de dierenambulance zag in zijn vrije tijd het dier midden op de rijbaan liggen. Aangezien hij niet kon stoppen besloot hij de melding gelijk door te geven aan de meldkamer.

Ter plaatse bleek het niet te gaan om een kat maar om een otter. Het dier was aangereden en helaas overleden. Waar de otter vandaan komt is alsnog een raadsel.

Bedreigde diersoort

De otter, een bedreigde diersoort, wordt steeds vaker gesignaleerd in Zwolle. Al eerder was dit bij de Ceintuurbaan. In december 2015 heeft ecoloog Vincent Martens, in 17 dagen tijd al 4 keer een otter op video gehad op 200 meter van de Ceintuurbaan in Zwolle.

De otters kwamen destijds tot in Herfte, Zalné, Sekdoorn en de Marslanden. Om te voorkomen dat de dieren worden doodgereden pleitte Martens toen voor looprichels.

Plaats op kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close