Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Docenten Taco en Elaine fietsen 19 scholen af om stakende collega’s een hart onder de riem te steken

Zwolle – Veel kinderen hebben vandaag een dag vrij vanwege een nieuwe staking in het onderwijs. Driekwart van de openbare basisscholen is vandaag gesloten, maar ook twintig procent van de christelijke scholen doet aan de staking mee. Daarnaast worden de leraren in het basisonderwijs gesteund door docenten van middelbare scholen en universiteiten die zich ook aansluiten bij de actie. De meeste stakende leraren zijn vandaag naar het Malieveld in Den Haag om actie te voeren. Maar dat geldt niet voor docent Taco During. Hij fietst vandaag, samen met een collega van het Zone.college uit Zwolle negentien basisscholen af.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Hugo Janssen

‘Wij vinden dat jullie een lintje verdienen!’

Bij iedere school stoppen de docenten om een bedankkaartje en een lintje in de brievenbus te stoppen. Hiermee willen ze hun stakende collega’s een hart onder de riem steken. Op het kaartje prijkt de mooie tekst: ‘Wij vinden dat jullie een lintje verdienen! Eén voor allen en allen voor één. Namens twee van jullie collega’s uit het VO: Elaine en Tako.”

Taco en Elaine kozen er voor om niet mee te gaan naar Den Haag: “We voelen ons heel erg verwant met de basisscholen in onze eigen omgeving.” De fietstocht heeft ook te maken met de klimaatveranderingen: “We kunnen met zijn allen met allemaal bussen naar Den Haag gaan maar dat helpt ook niet.”

Hoewel er vandaag op het Malieveld ook gestaakt wordt voor een beter salaris is dat voor Taco niet het belangrijkste. “Voor ons persoonlijk is het vooral ook de waardering en eigenlijk vooral ook de werkdruk waar het om gaat. Ik weet dat er ook heel veel over salarissen wordt gesproken maar dat is echt niet het grootste probleem.” Al vind hij dat dit wel veel meer speelt bij de leraren in het basisonderwijs die maar zo een paar honderd euro minder verdienen als hun collega’s in het Voortgezet Onderwijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button