Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Docent van Zwolse Zone.college verkozen tot duurzame docent 2018

Zwolle – Maandag ontving economie docent Henk Veurink van Zone.college het certificaat Duurzame Docent 2018 voortgezet onderwijs uit handen van coöperatie Leren voor Morgen. Leerlingen van het Eco-team vertelden tijdens deze feestelijke happening over hun ervaringen met Eco-Schools en over hun duurzame plannen voor het komende jaar.

Foto’s © Niels Hunnersen

Duurzame docent

Met de uitreiking “Duurzame Docent” onderstreept de coöperatie Leren voor Morgen het belang van duurzaamheid in het onderwijs en de belangrijke rol daarbij van vooruitstrevende docenten als Henk Veurink. Het zijn deze docenten die de kennis en waarde van duurzaamheid overbrengen op hun leerlingen.

Als groene school ziet Zone.college de implementatie van duurzaamheid als één van haar speerpunten. Daarom werken zij op al haar locaties met het zevenstappenplan van Eco-schools aan een duurzame leer- en werkomgeving. De locatie Zwolle heeft inmiddels de Groene vlag en mag ook het officiële internationale keurmerk voeren. Bij het project Eco-schools nemen leerlingen altijd het voortouw.

Eco-schools

Met Eco-Schools wordt het duurzaam denken en doen meer en meer verankerd in het DNA van leerlingen, docenten en de school als geheel. Om de school te ondersteunen in dit proces, heeft elke school die meedoet een eigen persoonlijke begeleider. Rebecca Geeraert, werkzaam bij Natuur en Milieu Overijssel, is Eco-Schools begeleider bij het Zone.college Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button