Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Spoorcafé woensdagavond 21 februari: het hoe, wat en waarom van treinvrije perioden op station Zwolle

Zwolle – Zwolle is dit jaar op een aantal data niet of beperkt bereikbaar per trein, onder andere in de voorjaarsvakantie. Waarom is dit en welke partijen zijn hierbij betrokken? Wat betekent dit voor treinreizigers? En voor de verkeerssituatie aan de zuidzijde van het station? Hier gaat het Spoorcafé van 21 februari over. Bezoekers krijgen deze avond ook een terugkoppeling van de resultaten van het onderzoek naar het Spoorcafé. Het Spoorcafé vindt plaats in Brainz (Lübeckplein 68) en start om 19.30 uur.

Werkzaamheden aan het spoor en treinvrije perioden

Martin de Vries is planontwikkelaar bij ProRail. Hij legt deze avond uit aan welke spoorverbeteringen ProRail de komende jaren werkt, welke voordelen dit voor treinreizigers oplevert maar ook wat de hinder is tijdens de bouwperiode. Door de werkzaamheden krijgt station Zwolle in 2018 te maken met ‘treinvrije perioden’ waarin reizigers met bussen worden vervoerd. De Vries legt uit welke zaken aan het plannen van treinvrije perioden voorafgaan en welke partijen hierbij betrokken worden. Wanneer zijn de treinvrije periodes voor station Zwolle gepland en hoe ziet het alternatieve busvervoer er uit dat NS en Keolis hebben georganiseerd? Ook hier staan we deze avond op hoofdlijnen bij stil.

Treinvervangend vervoer

Tijdens de geplande treinvrije periodes komen de trein vervangende bussen aan op en vertrekken ze van de Koggelaan. Toon van Beek, projectleider bij de gemeente Zwolle, vertelt welke verkeersmaatregelen de gemeente genomen heeft om het gebied in deze periodes bereikbaar te houden.

Terugkoppeling onderzoek Spoorcafé

Eind vorig jaar hebben twee studenten van Windesheim onderzoek gedaan naar het Spoorcafé. De resultaten van dit onderzoek worden ook tijdens dit Spoorcafé gepresenteerd.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Spoorzone

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen vervalt het Spoorcafé van 21 maart. Het eerstvolgende Spoorcafé is op 18 april en staat in het teken van klimaat en energie Het Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een initiatief van NS, ProRail, provincie Overijssel en gemeente Zwolle. Meer informatie over het Spoorcafé en het Spoorzone project leest u op www.zwolle.nl/spoorzone.

Gerelateerde artikelen

Back to top button