Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lübeckplein en Oostzeelaan verfraaid met streetart door studenten van Cibap

Zwolle – 36 studenten van Cibap vakschool voor verbeelding hebben de ventilatiekokers op het Lübeckplein en vier woonunits aan de Oostzeelaan voorzien van kleurige streetart. De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van opleiding Specialist Schilder. Op vrijdagochtend 29 juni waren de werken van de studenten klaar. Dit werd feestelijk afgesloten met een ijsje en een wandeling langs de verfraaide pilaren en woonunits.

Spoorzone wethouder Ed Anker: “Reuring op het Lübeckplein is wat onze studenten, bewoners, ondernemers en werknemers graag willen. Voor de toekomst en ontwikkelingen van dit stationsgebied, houden wij altijd onze jonge inwoners voor ogen zodat zij hier prettig kunnen studeren, verblijven, werken en blijven wonen. Ik ben daarom heel blij en trots dat we ook met hen samen kunnen werken om dit Lübeckplein het kloppende hart van Hanzeland te maken. Deze indrukwekkende streetart van onze Zwolse studenten draagt daar aan bij”.

Met bewoners

Tijdens een bewonersbijeenkomst eind mei in BrainZ presenteerden de studenten aan de bewoners van Hanzeland hun ontwerpen. De aanwezige bewoners konden aangeven welk ontwerp hen het meest aansprak en hebben input gegeven aan de studenten om te komen tot de definitieve ontwerpen.

Ontwikkelingen op Lübeckplein

Bewoners en gebruikers vinden het plein onvoldoende uitnodigend om er heen te gaan en er te verblijven. Het is er in de zomers erg warm en het hele jaar door winderig en kaal. Samen met bewoners en gebruikers wordt al langere tijd gesproken over het vergroenen, verzachten, verbinden en vervetten van het plein. Met het gedeeltelijk beplanten van de luchtkokers op het Lübeckplein vorig jaar september, werd de eerste stap in die richting gezet. Dit najaar wordt een deel van het Stadskantoor aan het Lübeckplein voorzien van een gevelsysteem met beplanting. Met de 140 m² groene gevel die hierdoor ontstaat, wil de gemeente met andere belanghebbenden in het gebied stimuleren om ook werk te maken van klimaatadaptieve oplossingen. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Spoorzone info

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button