HandbalSport

Handbaldames SV Zwolle besluiten met winst op Artemis in laatste competitieduel

Zwolle – Zondag 10 april 2016 stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de dames van Handbal SV Zwolle. De doelstelling om op minimaal de derde plek te eindigen was reeds behaald, voordat de wedstrijd werd gespeeld. Zaterdagavond verloor directe concurrent Haarle de wedstrijd tegen E&A, de kampioen van deze competitie. Een andere doelstelling was het behalen van het minst aantal tegendoelpunten in deze competitie en daar moest vandaag nog aan gewerkt worden tegen Artemis.

De wedstrijd begon met een score voor Artemis, waarna het begin van de eerste helft verder gelijk op ging. Na een stand van 6-6 begon Zwolle beter te verdedigen en werd er aanvallend op tempo gespeeld, waardoor Zwolle de rust in ging met een voorsprong. Ruststand 13-10.

Ook in de tweede helft was Artemis degene die als eerste scoorde. Door middel van snelle tegenaanvallen en goede afstandschoten wist Zwolle het verschil uit te bouwen naar 20-14. In de laatste paar seconden scoorde Elaine Rutten, die in de eerste helft van dichtbij een bal in haar gezicht had gekregen, de 27-20 eindstand.

Doordat er slechts 20 tegendoelpunten waren in deze wedstrijd, zijn de dames van Zwolle de enige ploeg die onder de 400 tegendoelpunten zijn gebleven. Deze doelstelling is dus ook behaald.

De dames bedanken de supporters voor de aanmoedigingen tijdens de uit- en thuiswedstrijden.
Op 10 mei om 19:15 uur spelen de dames een bekerwedstrijd tegen Haarle Dames 1. Zij kunnen het trouwe support hierbij goed gebruiken en zien de supporters dan ook graag in sporthal Sprengendal.