112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Diverse scholen in Zwolle geven morgen ijsvrij

Zwolle – Diverse scholen in Zwolle geven morgen ijsvrij of beginnen later. Veel schoolleidingen hebben tot vanavond gewacht om de beslissing te nemen. Nu duidelijk is dat voor morgen voor Overijssel ook code oranje wordt gegeven vinden de schoolleidingen het niet verantwoord om de leerlingen en docenten naar school te laten komen.

De ene school geeft ijsvrij de andere laat de leerlingen later komen. Met in het achterhoofd dat dan nog wat tijd is om de situatie te bekijken en eventueel alsnog een ander besluit te nemen.

Eerste paar lesuren vallen uit of helemaal ijsvrij

Bij veel scholen zijn de eerste twee of drie lesuren bij voorbaat geschrapt. Morgenochtend vroeg wordt de situatie dan opnieuw bekeken voor de lessen in de rest van de dag.

Scholen die later beginnen zijn onder andere Thorbecke SG, Carolus Clucius College, Talentstad deze scholen hebben de eerste twee lesuren vrij. Het Meander heeft het eerste uur vrij. Op het CSE Zwolle vervallen morgen alle lessen en trainingen. Op Deltion starten de lessen gewoon normaal. Het Thomas a Kempis college geeft iedereen morgen vrij.

Let op: niet alle scholen zijn in dit bericht vermeldt, bovendien kan de situatie wijzigingen. Raadpleeg daarom altijd de communicatiekanalen van de school. Ook kunnen voortgezet onderwijs leerlingen checken via Magister of ze lesuitval hebben.

Vanochtend veel onduidelijkheid

Vanochtend was er bij diverse scholen veel onduidelijkheid. Leerlingen mochten rond 11 uur weer naar huis en sommige scholen bleven helemaal gesloten. Reden om de leerlingen toch in de loop van de ochtend naar huis te sturen waren de verslechterende weersomstandigheden en Zwolle ook in de regio viel waarvoor code oranje was afgegeven.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren