112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Diverse bekeuringen bij carnavals-alcoholcontroles

Zwolle – In verband met de ‪‎carnaval‬ heeft het Team Verkeer op zaterdagavond en zondagmorgen op meerdere locaties ‪alcoholcontroles‬ gehouden. Onder andere in Zwolle, Raalte en Olst.‪‪‪
Maar liefst 498 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Vier bestuurders moesten ter plaatse in de alcohol bus voor verder onderzoek meewerken aan een ademanalyse.

Drie bestuurders bleken boven de norm:

– 490 ug/l werd geblazen door een gevorderde bestuurder. Deze krijgt een proces verbaal en een boete van €590,- en moet verplicht een cursus EMA van ‪‎het CBR volgen.

– 175 ug/l werd geblazen door een beginnend bestuurder. Voor beginnend bestuurders geldt een maximum van 0,2 promille (88 ug/L).

– 165 ug/l werd geblazen door een beginnend bestuurder op motorfiets. Deze bestuurder had in 2014 ook al een proces verbaal gehad voor rijden onder invloed en kreeg in verband hiermee ook de cursus LEMA van het CBR opgelegd. (De LEMA is een korte cursus over alcohol en verkeer)

In verband met herhaling krijgt hij nu een oproeping om te verschijnen bij de Officier van Justitie. Mocht de bestuurder zich hier niet melden dan kan deze een dagvaarding tegemoet zien. Deze jongeman zal nu (in verband met herhaling) van het CBR een uitnodiging voor de EMA krijgen.

Ook op het gebied van snelheid bleek hij geen onbekende bij justitie/CBR.  Zijn rijbewijs is al eens ingevorderd geweest en hij heeft daarvoor de cursus EMA bij het CBR moeten volgen. (De EMA is een verplichte cursus over alcohol en verkeer)

Daarnaast werd er ook nog twee keer proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm en het negeren van een doorgetrokken streep en te hard rijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button