Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Dit zijn Windesheims Besten van 2018

Zwolle – Windesheims Besten zijn bekend: de studenten met het beste afstudeerproduct en de beste studentondernemers.

De jury van Windesheims Beste maakte vanavond in een goed gevuld auditorium de winnaars bekend in vier categorieën: beste afstudeerproduct bachelor en Associate degree, beste studentondernemer en beste startup idee.

Beste afstudeerproduct bacheloropleiding: Jan Willem Maassen van den Brink

Het afstudeerproject van Jan Willem Maassen van den Brink (Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs) werd door de jury gewaardeerd als innovatief ontwerponderzoek. Jan Willems doelstelling is om leerlingen kennis te laten maken met programmeren. Hij ontwikkelde een programma voor leerlingen binnen het vmbo-profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE). Na een grondige analyse van beschikbare robots, ontwikkelde hij zelf een robot en beschreef in zijn scriptie hoe je deze kunt inzetten binnen het vmbo-onderwijs. De jury: ‘Jan Willem speelt met dit afstudeerwerk in op een actueel thema en wij waarderen zijn pleidooi om álle vmbo-leerlingen kennis te laten maken met robotica en programmeren, ongeacht hun niveau. Daarmee sluit zijn idee mooi aan bij de inclusieve gedachte van onze hogeschool.’ Bekijk hier de video over Jan Willem.

Beste afstudeerproject Associate degree: Nidal Ouaali

Nidal Ouaali deed de Ad Officemanagement bij Windesheim Flevoland en schreef een scriptie over zijn onderzoek naar voorlichtingsavonden bij NCOI. De jury prees de vernieuwende vormgeving van zijn scriptie, die zeer uitnodigend was om te lezen. De jury: ‘De scriptie van Nidal is een prachtig voorbeeld van de manier waarop vormgeving en inhoud elkaar kunnen versterken. Zijn onderzoek leverde inzichten waarmee NCOI zijn voorlichtingsavonden kon verbeteren. Hij gaf de onderzoeksresultaten weer in overzichtelijke knelpunten en mogelijke oplossingen.’ Bekijk hier de video over Nidal.

Beste studentondernemer: Jelle Verdorst

Jelle Verdost, student Commerciële Economie bij Windesheim Flevoland, levert met zijn bedrijf DentalRules software aan tandartspraktijken, waarmee hij hen ontzorgt en overzicht biedt op wet- en regelgeving waarmee zij te maken krijgen. De jury noemt de onderneming zeer overtuigend en professioneel, met veel groeipotentie en een heel innovatief karakter. Bekijk hier de video over DentalRules.

 Beste startup idee: Nikkie Serrarens en Ron Mauer

Journalistiekstudenten Nikkie Serrarens en Ron Mauer willen met hun startup Derestvan.nl het nieuws uit de regio meer kansen bieden. De Rest van Nederland kiest elk kwartaal een groot landelijk thema dat de journalisten vervolgens vanuit verschillende hoeken van het land belichten. De jury waardeerde de teamgedachte en het feit dat ze een mooie ervaringsplaats voor andere studenten bieden. Ook hun leus ‘Wij verslaan de rest’ maakte indruk. Bekijk hier de video over Derestvan.nl.

Prijzen

De beste studentondernemers ontvangen een geldbedrag dat ze mogen investeren in hun eigen onderneming of startup idee. Ook krijgen ze een jaar lang begeleiding door het Centre for Entrepreneurship en een gesprek met de Rabobank, ínclusief starterspakket. De winnaars van het beste eindproduct voor de bachelor- en Ad-opleidingen ontvangen naast een geldbedrag een coachingsgesprek met een Windesheimcoach.

Gerelateerde artikelen

Back to top button