Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019

Zwolle – De Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom vinden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari veel voorleesactiviteiten plaats op alle vestigingen van Stadkamer.

Genieten van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers!

Aftrap met een broodje

Zoals ieder jaar kennen de Nationale Voorleesdagen een spetterende aftrap. Op woensdagochtend 23 januari vinden er door het hele land voorleesontbijten plaats. Bekende Nederlanders en plaatselijke bekendheden halen hun voorleestalent uit de kast en lezen voor uit Een huis voor Harry van Leo Timmers, het Prentenboek van het Jaar 2019. In Zwolle gebeurt dit op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en groepen 1 en 2 van basisscholen. De deelnemende instellingen krijgen het prentenboek cadeau van Stadkamer. Burgemeester en wethouders van Zwolle zijn van de partij tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Activiteiten bij Stadkamer

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten in alle vestigingen van Stadkamer. Voor de jongste kinderen en hun ouders zijn er muzikale en creatieve activiteiten als Doe mee(r) met een boek, Muziekmaatjes en Kleintje Kunst. Op zondag 3 februari worden de voorleesdagen in Stadkamer Centrum afgesloten met de Voorleesbrunch; kinderen t/m 5 jaar kunnen dan genieten van de avontuurlijke voorstelling Verdwaald van Katiuscia Principato. Na de voorstelling is er voor de kinderen en hun ouder(s) een lekker broodje en wat te drinken.

Opgave voor de activiteiten

Gerelateerde artikelen

Back to top button