KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Dit wordt er gedaan met de daklozen in deze kou

Zwolle- Met deze koude dagen hangt er een grote vraag in de lucht: ‘wat wordt er voor de daklozen gedaan?’ Afgelopen donderdag kwam de GGD met een antwoord op deze vraag. Met ingang van 6 februari is er een winterregeling ingegaan. Deze regeling loopt in elk geval tot vrijdag 12 februari.

Winterregeling

In de periode dat de winterregeling geldt kunnen daklozen zonder te betalen in een maatschappelijke opvangvoorziening van het Leger des Heils, Levanto en MOVEOO slapen. Het doel is volgens de GGD om tijdens winterse periodes de groep ‘buitenslapers’ te motiveren en aan te sporen om gebruik te maken van de beschikbare opvangmogelijkheden. De winterregeling gaat in als: er minimaal 5 dagen achter elkaar een dagtemperatuur van 0 graden Celsius of lager wordt verwacht en wanneer het weer te veel risico’s voor de gezondheid heeft.

Volgens de GGD zijn daklozen in koude periodes extra kwetsbaar, vooral als er ook sprake is van middelengebruik. Ook maakt niet iedere dakloze uit eigen beweging gebruik van de mogelijkheden tot opvang. Waar nodig haalt de politie mensen gedwongen van straat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button