Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit weekend libellentelling: “Lantaarntje, Vuurjuffer en houtpantserjuffer”

Zwolle – Dit weekend vindt de jaarlijkse libellentelling plaats. De telling is een initiatief van Jaarrond Tuintelling waar verschillende organisaties in participeren.

Iedereen met een tuin kan zaterdag of zondag deelnemen aan de telling. Libellen zijn echte roofdieren. Ze zijn op zoek naar vliegende insecten zoals muggen, vliegen en zelfs vlinders. Momenteel zijn ze ook volop te zien. Met name in tuinen waar zich ook een vijver bevindt komen ze veel voor. “Veel voorkomende libellen bij tuinvijvers zijn de gewone pantserjuffer, kleine roodoogjuffer, blauwe glazenmaker en de bruinrode heidelibel.”

Libellen onderzoeken alle uithoeken van de tuin. Zodoende komen ze ook regelmatig binnenshuis terecht waar ze vervolgens met veel rumoer tegen het vensterglas aanvliegen. Het herkennen van libellen is nog niet zo makkelijk. Om enige hulp te bieden heeft de Vlinderstichting deze herkenningstips op een rij gezet. De waarnemingen doorgeven kan via deze website. Met de resultaten wordt in kaart gebracht hoe het gesteld is met de libellen in Nederland.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button