Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Dit weekend geen treinen op meerdere trajecten van, naar of via Zwolle

Zwolle – Door werkzaamheden aan het spoor rijden er zaterdag 1 t/m maandag 3 augustus geen treinen, maar bussen op meerdere trajecten van, naar of via Zwolle. Er worden bussen ingezet op de trajecten richting Meppel, Dalfsen, Heino en Olst. ProRail voert dit weekend voorbereidende werkzaamheden uit voor de spoorverdubbeling. Ook wordt er gewerkt aan de bovenleidingen.

De spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte is in volle gang. Vanaf station Zwolle tot en met station Herfte werkt de spoorbeheerder hard aan de spoorverdubbeling en de dive-under. Om werk aan de bovenleiding veilig uit te kunnen voeren, is treinverkeer dit weekend niet mogelijk.

Ook in het weekend van vrijdag 21 augustus tot en met dinsdag 25 augustus 05:00 uur wordt er gewerkt aan de sporen. Reizigers wordt geadviseerd vooraf de reis te plannen met de reisplanner.

Spoorverdubbeling en dive-under bij Herfte ProRail verdubbelt de bestaande twee sporen richting de spoorsplitsing bij Herfte. Dat doen ze om het toenemende treinverkeer aan te kunnen. ProRail bouwt hier ook een dive-under van circa 600 meter. Zo hebben de treinen richting Meppel en Emmen straks elk hun eigen spoor. De dive-under begint al vorm te krijgen, het dak ligt op de tunnel. In de zomerperiode wordt ook gewerkt aan het spoortraject tussen de Deventerstraatweg en de Marsweg.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button