LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit jaar naar een kerstnachtdienst? Hier vind je ze in Zwolle

Kerstavond 24 december 2022

Zwolle – Dit jaar Kerstavond vieren in één van de kerken in Zwolle? We zetten de diensten op kerstavond 24 december 2022 in Zwolle voor je op een rij.

Onze Lieve Vrouwe Basiliek   (Peperbus) – Kerstavond viering

Eucharistieviering met hulpbisschop Mgr. Woots.

21.00 uur – Peperbus, Ossenmarkt 40, Zwolle (Centrum)

Dominicanenklooster – Kerstnachtvieringen

za 24 dec | 18.00 u | Kinderkerstviering | voorganger: Josephine van Pampus; koor: Dominicaantjes

za 24 dec | 20.30 u | Kerstavondviering | voorgangers: Corinne van Nistelrooij o.p. en Jozef Essing o.p.; Thomaskoor

za 24 dec | 23.00 u | Kerstnachtviering | voorganger: Corinne van Nistelrooij o.p.; Aquinokoor

Als het druk is: Vooral voor de vieringen op Kerstavond geldt dat het druk kan worden en er misschien niet genoeg plaats is voor alle bezoekers en dat de toegang geweigerd zal moeten worden, omwille van de veiligheid.

Naast de vieringen
Op 25 en 26 december is de kerk geopend om de kerststal te bezoeken en een kaarsje te branden. Ook is er (live) muziek van 13.30-16.00 uur.

Grote Kerk – Kerstnachtdienst

Na twee jaar stilte klinkt dit jaar in de Kerstnacht weermuziek in het Academiehuis: kerstliederen, evangelieverhalen. De Michaelscantorij zingt de spectaculaire toonzetting door Arvo Pärt van het ‘geslachtsregister’ van Jezus: ‘Die was er een van…’. En samen met Musica Michaelis worden delen uit de Hohe Messe van J.S. Bach uitgevoerd: Gloria in excelsis, Et in terrapax, Dona nobis pacem. Musica Michaelis en Michaelscantorij o.l.v. Toon Hagen en Eugene van Boheemen. Organist Toon Hagen. Voorganger Jan Doelman.

21.45 uur – Academiehuis Grote Kerk, Grote Markt 18, Zwolle (Centrum)

VEG-kapel – Midden in de winternacht Kerstnachtdienst met fakkels, vuurkorven

Op kerstavond, om 22.30 uur is er op het grasveldje bij de Kapel een bijzondere kerstsfeer: fakkels, vuurkorven en sfeervolle kerstverlichting zorgen voor een bijzondere entourage. In die sfeer komen we graag met u, met jou en hopelijk met veel gasten samen om met elkaar de geboorte van Jezus te vieren. We zingen de kerstliederen die we allemaal (nog) kennen en luisteren naar een korte Kerstoverdenking waarin de boodschap van Kerst klinkt. Het thema van de kerstnachtdienst is: ”Midden in de winternacht” Dat thema is de titel van een bekend kerstlied wat we natuurlijk ook op deze avond zingen en tegelijk is het een thema waarin een bijzondere en hoopvolle kerstboodschap doorklinkt. Die boodschap willen we juist op dit bijzondere moment aan iedereen vertellen en mogen we zelf ook persoonlijk allemaal horen.
Welkom! Het kerstevangelie wordt gelezen door wethouder Michel van Willigen. De muzikale begeleiding is in handen van David Wilschut en Jos de Lange. Na de dienst is er in de (verwarmde) Kapel warme chocolademelk en Glühwein en gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten.

22.30 uur – VEG Kapel – Hogenkampsweg 25, Zwolle (Dieze Oost)

Lutherse Kerk- Kerstpad licht en standbeelden

De Lutherse Kerk viert Kerstavond met een kerstpad. We starten om 19.00 uur vanuit de kerk met een kerstpad die zich grotendeels afspeelt in de binnenstad, met licht en standbeelden, muziek en zang, eindigend bij de ‘stal van Bethlehem’, op het plein van de kerk. Iedereen is welkom. Het geheel begint in de kerk (maar houd de jas aan) en eindigt bij de ‘Stal van Bethlehem’ op het plein. Er is een verrassing voor alle kinderen.

19.00 uur – Lutherse Kerk, Koestraat 2-4, Zwolle (Centrum)

DoorBrekers – Kerstnacht met live muziek, dans, visuele effecten

Stap in de wereld van kerst en laat je meenemen door live muziek, kerstsongs, dans, verrassende visuele effecten en een inspirerende boodschap. Dit wil je niet missen. Gratis tickets.

19.00 uur – Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, Zwolle (Assendorp)

VEZ – Kerstdienst

Eredienst
20.00 – 21.00 uur en 22.00 – 23.00 uur – VEZ hallen, Buitengasthuisstraat 8, Zwolle

Zuiderhof – Kerstavonddienst

Kerstavonddienst voor ieder die gebaat is bij rust, structuur, minder geluid en kleinere groep kerkgangers. M.m.v. Lieuwejan van Dalen en Koos Vels op orgel. Deze dienst kenmerkt zich door een kortere tijdsduur, een duidelijke en concrete lijn in de preek, een beperkter aantal liederen die gezongen worden, minder mensen in de dienst, alleen begeleiding door orgel en meer momenten van stilte door de dienst heen.

19.00 uur – Zuiderhof, Troelstralaan 25, Zwolle (Zwolle-Zuid)

Stinskerk – Kerstavonddienst

Na twee coronajaren eindelijk weer een ‘gewone’ Kerst. Hoe gewoon is Kerst eigenlijk? Het Kerstverhaal vertelt over gewone mensen net als wij. En baby’s worden er dagelijks geboren. Wat maakt Kerst dan toch speciaal? Na de dienst is er warme chocolademelk en/of glühwein. Muzikale medewerking door gospelkoor One Spirit, organist/pianist Henk Kamphof en trompettist Bart Hoekstra. Voorganger ds. Gerlof van Rheenen. Thema ‘Een gewone Kerst?!’

21.00 uur – Stinskerk, Westenholterweg 19, Zwolle (Westenholte)

Fontein – Kerstavond Laten we samen Jezus’ komst

Laten we samen Jezus’ komst vieren en dit goede nieuws ons hart laten verwarmen! U bent van harte welkom om op kerstavond mee te zingen en de warmte met en bij elkaar op te zoeken. Zaterdag 24 december om 20.00 uur in De Fontein. Na afloop is er ruimte voor gezelligheid onder het genot van een kopje warme thee, koffie, of chocolademelk. Neem gezellig uw buren, familie en vrienden uit om samen Jezus’ komst te vieren! De avond wordt begeleid door muzikanten uit De Fontein.

20.00 uur – De Fontein, Sterrenkroos 56, Zwolle (Stadshagen)

Noorderkerk – Kerstavondviering bekende (samenzang) kerstliederen

Sfeervolle kerstavondviering Wytze Plantinga zal met ons spreken over het kerstthema: Eén van ons. Bekende (samenzang) kerstliederen, begeleid op orgel, piano, fluit, trompet, cello en zang, zullen de preek en de schriftlezing omlijsten. Van harte welkom!

19.30 uur – Noorderkerk, Thorbeckegracht 37, Zwolle (Centrum)

De Hoofdhof – Muzikale Kerstnacht bekende kerstliederen

Op 24 december  is de Muzikale Kerstnacht in de Hoofdhof. Een samenkomst waarin bekende kerstliederen zullen worden gezongen. Er zullen gebeden klinken en een Kerstverhaal wordt verteld. Voorganger is ds. Marijn Rohaan. Muzikale begeleiding door Eric Westerink, trombone en Jan Post, orgel. Na de dienst is er chocolademelk en glühwein.

21.00 uur – De Hoofdhof, Kerkweg 26, Zwolle (Berkum)

Leger des Heils – Kerstnachtdienst zang, muziek en blijde boodschap

Kerstnachtdienst met veel zang, muziek en een blijde kerstboodschap. Na afloop kerstbrood en chocolamelk. De dienst wordt gehouden in het Andreascentrum aan de Geert Grootestraat 9-11.

24 december – 22.30 uur (vanaf 22.15 uur voorzang)

22.15 uur – Andreascentrum, Geert Grootestraat 9-11, Dieze Oost

Plantagekerk – Kerstavonddienst In het licht

Samen mooie liederen zingen onder begeleiding van de band van Jarno van der Vegte. Het themalied is het lied ‘In het licht’ van Sela.

21.00 uur – Plantagekerk, Ter Pelkwijkstraat 17, Zwolle (Centrum)

Apostolisch Genootschap Zwolle – Kerstviering Wat zou de liefde doen

Wat zou de liefde doen? Op kerstavond vormt deze vraag de kern van een sfeervolle avond met vertellers, zang en muziek. Als je je bij alles wat er op je pad komt deze vraag zou stellen, zou dat dan richting geven aan je antwoorden? Op deze kerstavond denken we na over het leven, de liefde en de boodschap van het kerstverhaal. En over wie je zelf wilt zijn.

20.00 uur – Apostolisch genootschap, Pilotenlaan 1, Zwolle (Zwolle-Zuid)

Verrijzeniskerk – Kerstival & Viering kraampjes, escaperoom, kerstzang

Kerstival: In en rondom de Verrijzeniskerk, met kraampjes, vuurkorven, eten & drinken, kerststal, verhalenvertellers, een escaperoom en diverse doe-activiteiten voor jong én oud. In de kerkzaal is een doorlopend (wisselend) programma met o.a. een Christelijke goochelaar, kerstzang, dans(workshop) en later op de avond ook een mannenkoor. We sluiten de avond om 20.30 uur af met een gezamenlijke korte kerstviering. Kortom: voor jong en oud (en bewoners van de wijk Holtenbroek) een mooie gelegenheid om samen kerst te beleven.

17.00 – 21.00 uur | Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, Zwolle (Holtenbroek)

Adventskerk – Kerstavond blazersensemble

Viering van Kerstavond in de Adventskerk Zwolle-Zuid  met medewerking van een blazersensemble uit de De Bazuin, organist Robert Helder, voorganger Hans Tissink.

21.30 uur – Adventskerk, Talmaplein 2, Zwolle (Zwolle-Zuid)

Schuilkerk – Doopsgezinden en Remonstranten

In de schuilkerk, Wolweverstraat 9, nauwelijks herkenbaar als kerk, vieren we kerstavond om 19.30 uur. Deze kerstavond gaan onze gedachten naar een zinnetje uit een kerstlied: … zij wisten het niet. Het zijn de herders in de velde, die niet wisten dat Christus was geboren. Eerder wist Jozef niet hoe hij om moest gaan met zijn zwangere verloofde… Hoe vind je een weg in het niet-weten. Het koor van doopsgezinde en remonstranten DoReVocaal zingt olv Johannes Dijkstra.

19.30 uur, Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle (Centrum)

Vrij-Katholieke Kerk te Zwolle – Kerstnachtmis

22:00 uur: Kerk open
22:30 uur: Kerstzang
23:00 uur: Kerstnachtmis
Kleur: Wit
Stream: Ja

22.00 uur – St. Michaëlskerk , Enkstraat 44, Zwolle (Assendorp)

Waalse Kerk – Franse dienst

Franstalige dienst. le 24 décembre, Pasteur R. Roukema Veillée de Noël

19.30 uur, Waalse Kerk, Schoutenstraat 4, Zwolle (Centrum)

De Deur – Kerstnachtdienst met muziek en toneel

Speciale kerstmuziek, m.m.v. de band River Jordan, het kinderkoor, een kersttoneelstuk en een kerstboodschap.

19:30 – De Deur, Gasthuisdijk 14-16, 8041 AG Zwolle

Hervormd Windesheim – Kerstnacht

ds. M.J. Schuurman – Oldebroek / m.m.v. Muziekvereninging Nooit Gedacht

21:30 – Dorpsstraat 4, Windesheim Zwolle (dorp Windesheim)

Koningskerk – Kerstavond

ds. Jeroen Sytsma (Kerstavond)

20:00 – Koningskerk Zwolle-Zuid,  Landsheerlaan 5, Zwolle (Zwolle-Zuid)

Gerelateerde artikelen

Back to top button