Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio update – Dit jaar geen IJsbeelden Festival in Zwolle

Zwolle – De organisatie van het Nederlands IJsbeelden heeft besloten om het evenement één jaar over te
slaan. Het evenement stond dit jaar gepland van 12 december 2020 t/m 28 februari 2021. Het coronavirus zet nu dus ook een streep door het IJsbeelden Festival van dit jaar. Broekaart, organisator van het IJsbeelden Festival: “doorgaan van het evenement zou mogelijk de continuïteit in de toekomst in de waagschaal kunnen leggen. Dat risico is te groot, met spijt in ons hart nemen we deze moeilijke beslissing”.

Erik Broekaart over het afgelaste IJsbeelden festival

Hoewel het IJsbeelden Festival mogelijk met tijdsloten nog wel Corona-proof georganiseerd had kunnen worden voelt het volgens Broekaart niet goed om nu mensen te verleiden om met het openbaar vervoer vanuit heel Nederland naar Zwolle te komen om het IJsbeelden Festival te bezoeken. “De boodschap moet nu vooral zijn dat mensen thuis moeten blijven een bezoek aan het IJsbeelden Festival past daar nu niet bij.” De afgelopen twee edities trok het winterse evenement meer dan 100. 000 bezoekers naar Zwolle.
Hiermee is het IJsbeelden Festival het grootste winterevenement van Nederland.

Broekaart is vastbesloten om in 2021 weer een IJsbeelden Festival in Zwolle te organiseren. Ook de internationale carvers hebben aangegeven volgend jaar graag terug te komen naar Zwolle. Ondanks de afbraakplannen van de IJsselhallen blijft de locatie van het IJsbeelden Festival op het parkeerterrein van de IJsselhallen beschikbaar tot december 2023. Het IJsbeelden Festival kan daar nu nog twee keer georganiseerd worden. Waar het evenement daarna gaat plaatsvinden is op dit moment nog niet duidelijk. Broekaart hoopt dat de gemeente Zwolle het IJsbeelden Festival graag voor de stad wil behouden en actief mee wil denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button