112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Directeur Leger des Heils Overijssel: ‘Het gaat prima met onze medewerkers die goed en professioneel hebben gehandeld afgelopen nacht’

Zwolle – In de In de nacht van zondag op maandag vond in de noodopvang van het Leger des Heils in Zwolle Zuid een steekpartij plaats. Een 39-jarige bewoner van de opvang werd neergestoken door een 61-jarige mede-bewoner.

Dik van den Hoek, algemeen directeur Leger des Heils Overijssel, licht het incident toe: “Twee van onze deelnemers, wij noemen onze cliënten liever deelnemers, hebben vannacht onenigheid met elkaar gekregen. Een 39-jarige deelnemer is in zijn buik gestoken met een schaar door een 61-jarige deelnemer. De in de noodopvang aanwezige nachtwaker en slaapdienst hebben het slachtoffer direct eerste hulp verleend en 112 gebeld.”

Directeur Leger des Heils Overijssel Dik van den Hoek – Foto © Peter Denekamp

Slachtoffer goed aanspreekbaar

De  gealarmeerde hulpdiensten namen het zekere voor het onzekere. Op basis van de melding werd behalve de politie en ambulancedienst ook de traumahelikopter van het UMC Groningen gewaarschuwd. Echter was vrij snel duidelijk dat het slachtoffer goed aanspreekbaar was waardoor de ambulancedienst het Mobiel Medisch Team kon annuleren.

Foto © Peter Denekamp

Andere bewoners niets gemerkt

“De politie kon direct de 61-jarige deelnemer in de opvang aanhouden. Op moment dat de ene door de politie werd meegenomen naar het bureau nam de ambulancedienst de andere mee naar het Isala Ziekenhuis,” vervolgt Van den Hoek, “de meeste andere deelnemers sliepen al toen het gebeurde en hebben helemaal niets gemerkt vannacht. Er is ook geen moment iemand anders in gevaar geweest. ”

Van den Hoek is vanochtend zelf direct naar de Zwolse locatie gegaan om polshoogte te nemen. “Het normale leven was gelukkig al weer op gang gekomen nadat de locatiemanager de andere deelnemers had ingelicht over het incident. Het gaat ook prima met onze medewerkers die goed en professioneel hebben gehandeld afgelopen nacht.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button