EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

DIO-drogisterijen verder onder de DA-vlag; distributiecentrum beide ketens in Zwolle

Hoofdkantoor DA verhuist van Zwolle naar Amersfoort

Zwolle – De DIO-drogisterijen in Nederland gaan verder onder de naam DA. Dit wil de directie van beide ketens. Het Financieel Dagblad berichtte hier zondag over.

Beide drogisterijketens werken sinds juni van dit jaar definitief samen. In eerste instantie zouden beide merknamen naast elkaar blijven bestaan. Maar dit bleek als na enkele maanden niet werkbaar. Een woordvoerder van  Mosadex meldt aan het Financieel Dagblad: “Sinds de definitieve samenwerking is gebleken dat de klant en de winkelier niet gelukkig worden van het in de lucht houden van twee namen. ‘Samen heb je meer kracht.’ Gekozen is om verder te gaan met het DA-merk omdat de naamsbekendheid daarvan vele malen groter is dan die van het DIO-merk. Bovendien is er een huismerk onder de DA-vlag.”

Distributie in Zwolle, hoofdkantoor in Amersfoort

De voortzetting van de DIO winkels onder de DA naam heeft ook gevolgen voor de distributie en de headoffice. Het distributie voor beide ketens wordt nu gecentraliseerd in Zwolle op bedrijventerrein de Marslanden. De distributie van de DA winkels was hier al gevestigd. Het hoofdkantoor wordt gecentraliseerd naar Amersfoort. Voor DA zat dit in Zwolle bij het distributiecentrum, voor DIO was het hoofdkantoor gevestigd in Diemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button