Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Herzien bericht Open Dag Dahliavereniging

Zwolle – De dahlia’s van Dahliavereniging Rondom de Peperbus staan in volle bloei. Althans, dat zou ieder jaar rond deze tijd het geval zijn. Echter is er op één van onze tuinen iets goed mis. Door de vele regenval van de afgelopen maand is een groot deel van de dahliaknollen op de Wezenlandentuin gaan rotten en heeft de vereniging ze helaas uit de grond moeten halen om weg te gooien.

Op 2 september zal er alleen tussen 10.00 en 12.00 uur een XL bloemenverkoop zijn. Op diezelfde dag gaat haar Ruusbroectuin wel open voor bezoekers! Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te nemen op de tuin (Ruusbroecstraat, tegenover de brandweer) van 10.00 – 15.00 uur. Er verschillende activiteiten en tussendoor geniet je natuurlijk van iets lekkers bij de koffie of thee in ons Dahlia-café.

Plukgeluk

Dahlia’s kweken bij een vereniging geeft naast persoonlijk plukgeluk nog zoveel meer. Samen met andere leden onderhoud je de verenigingsbedden, waar men heel veel verschillende soorten dahlia’s kweekt. Zodra de eerste dahlia’s uit die bedden in bloei staan, maakt ze boeketten die iedere week naar zorginstellingen in onze stad worden gebracht. Ze maakt mensen graag blij met haar kleurrijke bloemen! Ieder lid heeft ook een eigen bed, waar zij hun eigen bloemen verzorgen.

Tijdens de Open Dag is er van alles te beleven op de Ruusbroectuin. Zo start er op verschillende momenten een rondleiding door de tuin en kun je leden, die goed herkenbaar zijn in roze of groene polo, vragen om meer te vertellen over de verzorging van dahlia’s. Want hoe stek, dief of rooi je de dahlia nu precies? Er is verkoop van dahlia’s en boeketten en je doet ideeën op hoe je je boeket het best kunt schikken. Betalen kan eenvoudig met een QR-code.

Zou je zelf bij een vereniging dahlia’s willen kweken? Kom sfeer proeven en wie weet word je net zo enthousiast als zij. Op www.dahliazwolle.nl vind je alvast meer informatie over het lidmaatschap. Kijk ook eens op haar FB en Instagram-account: @dahliazwolle. En natuurlijk van harte welkom op 2 september!

Gerelateerde artikelen

Back to top button