Voorpagina

Dingerink’s Amerikaanse minipuller primeur bij Tractor Pulling!

Salland Olie Indoor Tractor Pull 2015 volgend weekend

Zwolle, donderdag 15 januari 2015 – De 32e editie van het evenement Salland Olie Tractor Pulling staat voor de deur! Let op: het evenement beslaat nu twee dagen! Daardoor is het niet alleen op zaterdag 24 januari 2015 weer genieten geblazen, maar is er ook op vrijdagavond 23 januari van alles te zien en te beleven in IJsselhallen Zwolle.

Amerikaanse minipuller komt naar Europa

Enkele dagen vóór het evenement komt de Amerikaanse minipuller van de Zwolse familie Dingerink naar Europa. Deze machine is voor het eerst te zien tijdens de Salland Olie Indoor Tractor Pull 2015. Een andere primeur is te zien op vrijdagavond in de Superstock-klasse waarin Rob van der Waal met zijn alcohol gestookte ‘Maximum Risk’-machine debuteert.

De wedstrijden die in IJsselhallen Zwolle plaatsvinden, staan internationaal zeer hoog aangeschreven. De vele duizenden pk’s die de ‘tractorpullingmachines’ op de baan brengen en het spektakel eromheen, zorgen steevast voor vele enthousiaste toeschouwers. Op vrijdagavond 23 januari worden voor het eerst de sport- en supersportmachines aan de start verwacht. Onder de pakkende naam Trekker-Live is deze extra avond aan het programma toegevoegd.

80 meter Pull!

Bij Indoor Tractor Pulling is het de bedoeling om de zogenaamde sleepwagen zo snel en zo ver mogelijk over de speciaal geprepareerde baan naar het eind te trekken. Tijdens Indoor Tractor Pulling hebben bezoekers als vanouds een prima zicht op de 80 meter lange wedstrijdbaan.

Op zaterdag 24 januari worden er twee sessies verreden door deelnemers uit binnen- en buitenland. De eerste sessie start om 11.00 uur met de mini-unlimiteds, de light Modifieds, de light superstocks én de heavy Modifieds. De tweede sessie start om 18.00 uur met de Two Wheel Drives, de Modifieds en wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Superstocks!

Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland genieten dus twee dagen lang van enerverende wedstrijden die spannend blijven tot de laatste pull.

Meer info via :

Indoor Tractor Pulling

Gerelateerde artikelen

Back to top button