Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Diggy Dex maakt programma hoofdpodium Bevrijdingsfestival compleet

Zwolle – Diggy Dex, bekend van de hits Treur Niet en La Vie Est Belle, maakt het programma van Podium Hanzestrohm van Bevrijdingsfestival Overijssel compleet. Het programma van de Deltion VIP Lounge, Familieweide en Wereldpaviljoen is inmiddels ook bekend. Daar zullen o.a. Hannah Mae, Jesper (Paceshifters), Vera Bon en de kindervoorstellingen van Hippe Gasten, De Wolf Is Terug (8+) en Guppie (4+) spelen.

Na twee online edities keert Bevrijdingsfestival Overijssel dit jaar weer terug naar een fysieke editie in Park de Wezenlanden. Eerder werd al bekendgemaakt dat o.a. Typhoon, Kraantje Pappie, Snelle & De Lieve Jongens Band, Selah Sue, Meau en Donnie hun opwachting maken op het festival op donderdag 5 mei. Uiteraard is de entree net als voorgaande edities weer gratis.

Familieweide

Het thema van de Familieweide is ‘Ontdek de wereld van Morgen’. De centrale thema’s zijn daarbij duurzaamheid en hoe om te gaan met elkaar. De dag wordt geopend met een Babyconcert in samenwerking met Doomijn. Vanaf 12:30 is er doorlopend programma van theater, beeldende kunst, workshops, muziek en circus. Terwijl de kinderen deelnemen aan de activiteiten, kunnen ouders genieten van hun drankje en luisteren naar muziek.

 Wereldpaviljoen

Bij het wereldpaviljoen wordt er dieper ingegaan op maatschappelijke thema’s. Door middel van verschillende activiteiten zoals workshops, gesprekken, podcasts en lezingen wordt er stilgestaan bij verschillende actuele thema’s met betrekking tot vrijheid. Zo is er een optreden van Bovenste Knoopje Open, de voorstelling van Vlamousse, is er een Mini-Escapevan en Wereldkroegquiz en wordt er afgesloten met een Silent Disco.

Press & Guest

Voor bezoekers die altijd al eens meer hebben willen zien van het festival zijn er de Press & Guest tickets. Voor slechts 35 euro krijgen zij een rondleiding, hebben zij als eerste toegang tot het VIP-vak voor Podium Hanzestrohm, hebben ze toegang tot de VIP-stage aan de zijkant op Podium Hanzestrohm en kunnen ze de gehele dag vertoeven in de Press & Guest-area.

Gerelateerde artikelen

Back to top button