CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Diezerstraat weer tweerichtingsverkeer en marktkramen terug naar Melkmarkt

Zwolle – Vanaf zaterdag 26 juni geldt geen eenrichtingsverkeer meer in de Diezerstraat. De marktkramen die tijdelijk op de Oude Vismarkt stonden verhuizen weer naar de Melkmarkt. Het eenrichtingsverkeer en de fietsvrije gedeeltes op de Melkmarkt blijven voorlopig nog wel bestaan.

Het eenrichtingsverkeer in een deel van de Diezerstraat en de tijdelijke verhuizing van de non-food marktkramen naar de Oude Vismarkt golden vanaf 1 mei. Omdat het steeds drukker werd in de stad, was er extra ruimte nodig om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. Dat konden we op deze manier realiseren. De maatregelen waren effectief, maar zijn niet meer nodig door het teruglopend aantal besmettingen en de steeds hoger wordende vaccinatiegraad.

Nog geldende maatregelen

Een aantal andere maatregelen blijven voorlopig bestaan, zoals het eenrichtingsverkeer en de fietsvrije gedeeltes op de Melkmarkt. De pop-up fietsenstallingen die op diverse plekken in Zwolle zijn ingericht blijven voorlopig ook behouden.

Verdere versoepelingen

Of en wanneer verdere versoepelingen plaatsvinden dan wel weer teruggedraaid worden, hangt af van de ontwikkelingen. We blijven meebewegen met de situatie en de regels van de Rijksoverheid.

Foto © Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button